Šport > Nogomet
239 ogledov

Veliki zvezdnik tudi uradno pri nemškemu velikanu

Sadio Mane Profimedia
"Navijači prihajajo na stadione zaradi takšnih izjemnih igralcev."

Nemški nogometni prvak Bayern je danes uradno potrdil prestop senegalskega napadalca Sadia Maneja, ki je bil doslej član Liverpoola. Poročanju nemških in britanskih medijev, ki so že v torek poročali, da je posel sklenjen, je danes sledila uradna potrditev bavarskega kluba. Mane bo pri Bayrnu ostal do leta 2025.

Finančnih podrobnosti nista izdala ne nemški ne angleški klub, a po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je moral Bayern za 30-letnega Maneja plačati odškodnino v višini 32 milijonov evrov ter do devet milijonov evrov bonusa.

"Vesel sem, da sem končno pri Bayernu. Veliko smo se pogovarjali, že od začetka me je stvar zelo zanimala. Zame ni bilo dvomov, pa tudi pravi čas je za spremembo. Veselim se izzivov, tudi evropskih, ko sem bil še pri Salzburgu, sem Bayern pozorno spremljal. Res imam rad ta klub," je za Bayernovo spletno stran dejal novi član moštva.

"Sadio Mane je svetovna zvezda in za Bayern ter bundesligo tak podpis pomeni ogromno. Navijači prihajajo na stadione zaradi takšnih izjemnih igralcev. Odlično je, da je našemu vodstvu uspelo skleniti pogodbo z njim," pa je dejal predsednik bavarskega kluba Herbert Hainer.

Prestop Maneja je bil za Bayern precej ključnega pomena, saj sta vprašljiva statusa dveh drugih napadalcev. Za Serga Gnabryja še ni jasno, ali bo nadaljeval kariero v Münchnu, prvi zvezdnik Bavarcev Robert Lewandowski pa je jasno izrazil željo, da bi odšel k Barceloni.

Robert Lewandowski Isco Odločen ne Šport Bayern ne bo ustregel Lewandowskemu in Barceloni Sadio Mane Ni pozabil Šport Zvezdnik v svoji vasi zgradil šolo in bolnišnico

Mane se je iz domovine odpravil pri 19 letih, v tujini je začel pri francoskem Metzu. Pozneje se je preselil k Salzburgu, kjer je postal avstrijski prvak, nato pa ga je pot vodila na Otok. Sprva je igral za Southampton, od leta 2016 pa je bil član rdečih iz Liverpoola. V šestih letih je s to ekipo osvojil ligo prvakov, evropski superpokal ter klubsko svetovno prvenstvo, bil pa je eden ključnih igralcev za prvi domači naslov Liverpoola po dolgem sušnem obdobju leta 2020. Za Liverpool je skupno igral na 269 tekmah in dosegel 120 golov, v reprezentančnem dresu pa ima na 89 nastopih za Senegal v statistiki 31 golov, letos je osvojil tudi afriško prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.