Šport > Nogomet
1238 ogledov

Prišel za 50 milijonov, dve leti kasneje nazaj v bivši klub

timo werner Epa
Nemec ima za sabo ponesrečeno epizodo pri londonskem klubu.

Šestindvajsetletni Timo Werner zapušča Chelsea in se vrača v Red Bull Leipzig. Napadalec je v London sicer prispel leta 2020, ko je klub s Stamford Bridga Leipzigu odšel 53 milijonov evrov. Pri nemškem Skyju so zdaj zapisali, da se bo dve leti kasneje v nasprotno smer podal za 30 milijonov.

Werner, ki naj ne bi imel najboljšega odnosa z rojakom na klopi Chelseaja Thomasom Tuchelom, si je na vsak način želel zapustiti London, saj si želi izboriti minutažo, ki bi ga popeljala na svetovno prvenstvo v Katarju ob koncu tega leta. V dveh sezonah je Werner skupno odigral 89 tekem v modrem dresu, dosegel je 23 zadetkov. V Premier League je sicer zbral 56 nastopov in se desetkrat vpisal med strelce, v minuli sezoni le štirikrat.

Zanj so se sicer zanimali tudi pri Juventusu.

Še en odhod pri Chelseaju

Po informacijah, ki jih je objavil priznani novinar Fabrizio Romano, pa bo Chelsea ostal še brez enega nogometaša. Gre za Marcosa Alonsa, ki bo kariero nadaljeval pri Barceloni. Vrednost prestopa naj bi bila manjša od desetih milijonov evrov.

Alonso je v Chelsea prišel leta 2016, Fiorentina je takrat zaslužila 23 milijonov. Nogometaš je bil sicer v preteklosti tudi član druge zasedbe madridskega Reala, igral je tudi za Bolton in Sunderland.

Omenjeni Romano je 'preselil' tudi čilenskega reprezentanta Alexisa Sancheza. Nekdanji član Barcelone, Arsenala, Manchester Uniteda in nazadnje Interja bo okrepil zasedbo Marseilla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice