Po uri dolgčasa eksploziven epilog finala

Foto: Epa
Foto: Epa
Na milanskem San Siru sta se v finalu druge izvedbe Lige narodov pomerili sosedi - Španija in Francija. Slavili so "galski petelini".
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Francije je v Milanu porazila Španijo (2:1) in nasledila Portugalsko kot zmagovalka Lige narodov. Povedli so Španci z zadetkom Mikela Oyarzabala, preobrat se je zgodil v režiji Karima Benzemaja in Kyliana Mbappéja.

Liga narodov Azzurri za obliž na rano ugnali rdeče vrage

Francozi so dvoboj odprli bolj odločno, a so Španci hitro vzpostavili ravnotežje. Kljub temu veliko dogajanja v obeh kazenskih prostorih ni bilo, o taktičnem pristopu pa priča tudi podatek o le treh strelih proti vratom v prvem polčasu.

V drugem delu je imela pobudo španska izbrana vrsta, vseeno pa jo je v 64. minuti le nekaj centimetrov rešilo pred zaostankom, ko je po lepi francoski akciji Theo Hernández zadel prečko. Še v isti minuti pa je obrambi Francije ušel Oyarzabal in z natančnim strelom z levico premagal Huga Llorisa.

Le slabi dve minuti kasneje pa je Francija izenačila. Spet so kombinirali po levi strani, z roba kazenskega prostora pa je zelo natančno meril Benzema za izenačenje. Svetovnim prvakom se je nato le minuto po izenačenju ponudila priložnost za popoln preobrat, a je Mbappé z lobom meril malce previsoko.

Zadetek Špancev je prebudil Francoze, ki so si v drugem delu drugega polčasa priigrali več priložnosti, v 81. minuti pa povedli prek Mbappéja, čeprav je bil ob oddaji žoge Hernándeza blizu prepovedanega položaja, a se v sobi za VAR niso oglasili.

Z nekaj svežimi močmi na zelenici je nato Španija skušala priti do izenačenja in podaljška. Najbližje pa sta bila v 88. minuti Oyarzabal in rezervist Yeremi Pino v peti minuti sodnikovega dodatka, a je bil Lloris z odličnimi obrambama na mestu.

Biti ali ne biti Kek: "V Ljudskem vrtu tega ne priznam nikomur!"

Naslednja Liga narodov se bo z ligaškim delom začela 2. junija 2022. Slovenija bo igrala v ligi B. Zaključni del bo na sporedu med 14. in 18. junijem 2023.

Liga narodov, finale:

Španija - Francija 1:2 (0:0)
Oyarzabal 64.; Benzema 66., Mbappé 80.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.