Po zamudi in električnem mrku še dramatična končnica

Foto: ND Gorica/Facebook ND Gorica.
Foto: ND Gorica/Facebook ND Gorica.
V elitni slovenski nogometni ligi sta bili v soboto odigrani tekmi v Novi Gorici in Celju.
Oglej si celoten članek

Igralci Gorice so se s tretjo zmago v zadnjih treh krogih (in skupno 400. v Prvi ligi) vsaj začasno prebili na tretje mesto. Junak tekme, ki jo je zaznamovala tudi daljša prekinitev zaradi električnega mrka, je postal rezervist Andrija Filipović z zadetkom v izdihljajih tekme (1:0). Pred tem je imel sicer Rudar Velenje kar nekaj lepih priložnosti, a ostal brez tako želenega zadetka in pri treh zmagah.

Večni derbi Maribor na krilih evforije, Bišćan hvali svoje napadalce

Gorica in Rudar si v prvem polčasu nista priigrala kakšne lepše priložnosti. Velenjčani so bili v prvi polovici polčasa sicer boljši, a so zmogli le nekaj nenatančnih strelov od daleč. Na drugi strani ni imel veliko dela niti Marko Pridigar, saj tudi Novogoričani, ki so se malce razživeli v drugi polovici polčasa, niso sprožili niti enega strela v okvir vrat.

Že v prvem polčasu pa je moral gostujoči trener zamenjati Anžeta Piška zaradi poškodbe gležnja, med polčasoma pa je v slačilnici ostal še en Rudarjev nogometaš David Kašnik zaradi poškodbe stegenske mišice.

V uvodu drugega polčasa je bil dotlej Rudar najbližje zadetku, ko je Milan Tučić, obrnjen s hrbtom proti golu, žogo poslal v loku proti vratom - Grega Sorčan je bil že premagan -, a je ta zadela prečko.

Sredi drugega dela pa je bila tekma, ki se je že začela z zamudo zaradi težav Velenjčanov na proti proti Novi Gorici, prekinjena, saj je na stadionu prišlo do električnega mrka, tako da so gledalci in igralci ostali v temi za več deset minut.

Po tej daljši prekinitvi, med katero so v obeh taborih razmišljali celo o predčasnem koncu tekme, so bili sprva bolj razpoloženi Novogoričani, v 71. minuti je Rifet Kapić v kazenskem prostoru prišel do strela, a žogo slabo zadel, tako da Pridigar ni imel veliko dela. Na drugi strani je moral Sorčan posredovati po strelu Dominika Radića v 82. minuti, malce pozneje pa je novogoriški vratar znova dobil dvoboj z velenjskim nogometašem. Sorčan se je izkazal tudi v 89. minuti po strelu z glavo Edina Junuzovića.

Že v sodniškem dodatku pa so gostitelji prišli do zmagovitega zadetka. Bede Osuji je v kazenskem prostoru močno sprožil, Pridigar je žogo na kratko odbil, a le do Andrije Filipovića, ki jo je nato potisnil v mrežo.

Celjani Primorce prikovali na dno

Foto: PLTS/Facebook NK Celje Ankaran

Nogometaši Celja so zasluženo prišli do svoje druge zmage v prvenstvu. Tokrat so bili večji del tekme boljši tekmec od gostov iz Ankarana (4:1), ki na prvo prvoligaško slavje še čakajo in tako zasedajo dno prvenstvene lestvice. Celjani so se na drugi strani vključili med klube iz sredine lestvice.

Celjani so prvi polčas dobili z 2:1, kar je glede na prikazano dokaj realno. Gostitelji so bili v prvi polovici tega dela igre boljši in konkretnejši, v 12. minuti pa imeli prvo lepo priložnost, ko je Nikola Gatarić z desne strani kazenskega prostora zadel nasprotno vratnico.

Štiri minute zatem so domači povedli, ko je Luka Badžim nepravilno v kazenskem prostoru zaustavil Jucieja Lupeto, Luka Žinko pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 1:0 za svoj tretji zadetek v sezoni. Štiri minute pozneje je z leve strani podal Janez Pišek, pred vrati pa je s podplatom žogo v mrežo potisnil Filip Dangubić za 2:0.

Le minuto zatem pa so nekaj nezanesljivosti v celjski obrambi razkrili tudi gosti. Po dolgi podaji v kazenski prostor je žogo ustavil Bradley Meledje in jo poslal pod prečko celjskega gola za 2:1. Isti igralec je imel izvrstno priložnost že v sodniškem dodatku, ko je iz bližine povsem neoviran streljal z glavo, toda Metod Jurhar je izvrstno posredoval in žogo z levo roko odbil.

V uvodu drugega polčasa je spet najprej nase opozoril Meledje, ko je streljal z 20 metrov malce z leve strani in zadel bližnjo vratnico. Na drugi strani so Celjani prvič resneje zagrozili v 52. minuti, ko je Rudi Požeg Vancaš žogo tudi s pomočjo enega gostujočih nogometašev poslal malo mimo gola z roba kazenskega prostora. Celjani so bili sicer v tem obdobju spet boljši tekmec, bili pogosto v bližini kazenskega prostora gostov, enega nevarnejših strelov pa je v 68. minuti sprožil Pišek, ko je malce zgrešil cilj z roba kazenskega prostora.

V 83. minuti so domači potrdili zmago, ko so lepo izigrali ankaransko obrambo. Dangubić je podal v kazenski prostor do Nina Pungarška, ta pa iz prve v sredino kazenskega prostora do Piška, ki je žogo poslal v prazno mrežo. Tri minute pozneje je Požeg Vancaš po Dangubićevi podaji le še postavil končnih 4:1. V 88. minuti je sicer iz ugodnega položaja zgrešil Bian Paul Šauperl.

Prva liga TS, 7. kolo:

Celje - Ankaran Hrvatini 4:1 (2:1)
Žinko 16./11m, Dangubić 20., Pišek 83., Požeg Vancaš 86.; Meledje 21.

Gorica - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Filipović 90.

Nedelja:
Aluminij - Triglav
Krško - Domžale
Olimpija - Maribor

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 16 točk
2. Maribor 16
3. Gorica 10 (+1)
4. Domžale 9
5. Rudar Velenje 9 (+1)
6. Krško 8
7. Celje 8 (+1)
8. Aluminij Kidričevo 5
9. Triglav Kranj 4
10. Ankaran-Hrvatini 2 (+1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.