Šport > Nogomet
121 ogledov

Po zamudi in električnem mrku še dramatična končnica

ND Gorica ND Gorica/Facebook ND Gorica.
V elitni slovenski nogometni ligi sta bili v soboto odigrani tekmi v Novi Gorici in Celju.

Igralci Gorice so se s tretjo zmago v zadnjih treh krogih (in skupno 400. v Prvi ligi) vsaj začasno prebili na tretje mesto. Junak tekme, ki jo je zaznamovala tudi daljša prekinitev zaradi električnega mrka, je postal rezervist Andrija Filipović z zadetkom v izdihljajih tekme (1:0). Pred tem je imel sicer Rudar Velenje kar nekaj lepih priložnosti, a ostal brez tako želenega zadetka in pri treh zmagah.

Darko Milanič Večni derbi Šport Maribor na krilih evforije, Bišćan hvali svoje napadalce

Gorica in Rudar si v prvem polčasu nista priigrala kakšne lepše priložnosti. Velenjčani so bili v prvi polovici polčasa sicer boljši, a so zmogli le nekaj nenatančnih strelov od daleč. Na drugi strani ni imel veliko dela niti Marko Pridigar, saj tudi Novogoričani, ki so se malce razživeli v drugi polovici polčasa, niso sprožili niti enega strela v okvir vrat.

Že v prvem polčasu pa je moral gostujoči trener zamenjati Anžeta Piška zaradi poškodbe gležnja, med polčasoma pa je v slačilnici ostal še en Rudarjev nogometaš David Kašnik zaradi poškodbe stegenske mišice.

V uvodu drugega polčasa je bil dotlej Rudar najbližje zadetku, ko je Milan Tučić, obrnjen s hrbtom proti golu, žogo poslal v loku proti vratom - Grega Sorčan je bil že premagan -, a je ta zadela prečko.

Sredi drugega dela pa je bila tekma, ki se je že začela z zamudo zaradi težav Velenjčanov na proti proti Novi Gorici, prekinjena, saj je na stadionu prišlo do električnega mrka, tako da so gledalci in igralci ostali v temi za več deset minut.

Po tej daljši prekinitvi, med katero so v obeh taborih razmišljali celo o predčasnem koncu tekme, so bili sprva bolj razpoloženi Novogoričani, v 71. minuti je Rifet Kapić v kazenskem prostoru prišel do strela, a žogo slabo zadel, tako da Pridigar ni imel veliko dela. Na drugi strani je moral Sorčan posredovati po strelu Dominika Radića v 82. minuti, malce pozneje pa je novogoriški vratar znova dobil dvoboj z velenjskim nogometašem. Sorčan se je izkazal tudi v 89. minuti po strelu z glavo Edina Junuzovića.

Že v sodniškem dodatku pa so gostitelji prišli do zmagovitega zadetka. Bede Osuji je v kazenskem prostoru močno sprožil, Pridigar je žogo na kratko odbil, a le do Andrije Filipovića, ki jo je nato potisnil v mrežo.

Celjani Primorce prikovali na dno

NK Celje Ankaran | Avtor: PLTS/Facebook PLTS/Facebook

Nogometaši Celja so zasluženo prišli do svoje druge zmage v prvenstvu. Tokrat so bili večji del tekme boljši tekmec od gostov iz Ankarana (4:1), ki na prvo prvoligaško slavje še čakajo in tako zasedajo dno prvenstvene lestvice. Celjani so se na drugi strani vključili med klube iz sredine lestvice.

Celjani so prvi polčas dobili z 2:1, kar je glede na prikazano dokaj realno. Gostitelji so bili v prvi polovici tega dela igre boljši in konkretnejši, v 12. minuti pa imeli prvo lepo priložnost, ko je Nikola Gatarić z desne strani kazenskega prostora zadel nasprotno vratnico.

Štiri minute zatem so domači povedli, ko je Luka Badžim nepravilno v kazenskem prostoru zaustavil Jucieja Lupeto, Luka Žinko pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 1:0 za svoj tretji zadetek v sezoni. Štiri minute pozneje je z leve strani podal Janez Pišek, pred vrati pa je s podplatom žogo v mrežo potisnil Filip Dangubić za 2:0.

Le minuto zatem pa so nekaj nezanesljivosti v celjski obrambi razkrili tudi gosti. Po dolgi podaji v kazenski prostor je žogo ustavil Bradley Meledje in jo poslal pod prečko celjskega gola za 2:1. Isti igralec je imel izvrstno priložnost že v sodniškem dodatku, ko je iz bližine povsem neoviran streljal z glavo, toda Metod Jurhar je izvrstno posredoval in žogo z levo roko odbil.

V uvodu drugega polčasa je spet najprej nase opozoril Meledje, ko je streljal z 20 metrov malce z leve strani in zadel bližnjo vratnico. Na drugi strani so Celjani prvič resneje zagrozili v 52. minuti, ko je Rudi Požeg Vancaš žogo tudi s pomočjo enega gostujočih nogometašev poslal malo mimo gola z roba kazenskega prostora. Celjani so bili sicer v tem obdobju spet boljši tekmec, bili pogosto v bližini kazenskega prostora gostov, enega nevarnejših strelov pa je v 68. minuti sprožil Pišek, ko je malce zgrešil cilj z roba kazenskega prostora.

V 83. minuti so domači potrdili zmago, ko so lepo izigrali ankaransko obrambo. Dangubić je podal v kazenski prostor do Nina Pungarška, ta pa iz prve v sredino kazenskega prostora do Piška, ki je žogo poslal v prazno mrežo. Tri minute pozneje je Požeg Vancaš po Dangubićevi podaji le še postavil končnih 4:1. V 88. minuti je sicer iz ugodnega položaja zgrešil Bian Paul Šauperl.

Prva liga TS, 7. kolo:

Celje - Ankaran Hrvatini 4:1 (2:1)
Žinko 16./11m, Dangubić 20., Pišek 83., Požeg Vancaš 86.; Meledje 21.

Gorica - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Filipović 90.

Nedelja:
Aluminij - Triglav
Krško - Domžale
Olimpija - Maribor

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 16 točk
2. Maribor 16
3. Gorica 10 (+1)
4. Domžale 9
5. Rudar Velenje 9 (+1)
6. Krško 8
7. Celje 8 (+1)
8. Aluminij Kidričevo 5
9. Triglav Kranj 4
10. Ankaran-Hrvatini 2 (+1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.