Šport > Nogomet
311 ogledov

Maribor prvič brez zmage, remi v Celju

Maribor Domžale PLTS/Twitter
V elitni slovenski nogometni ligi sta bila v petek na sporedu dva obračuna. V "evropskem derbiju" sta Maribor in Domžale remizirala. Ekipi Celja in Triglava sta se na Areni Z'dežele prav tako razšli z delitvijo točk.

Petkov nogometni večer v Ljudskem vrtu ni prinesel zadetkov, so pa gledalci na osrednji tekmi petega kola med Mariborom in Domžalami (0:0) videli razburljivo igro dveh enakovrednih tekmecev. Moštvi, ki bosta prihodnji teden na evropski sceni predstavljali slovenski klubski nogomet, sta že od začetka krenili na vso moč. 

Domžalčani so imeli celo več žoge v nogah in napovedali, kako bodo igrali. V 12. minuti se je Amedej Vetrih odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga je letela pod prečko, a jo je Jasmin Handanović preusmeril v kot. Dve minuti kasneje so domači imeli prvo priložnost. Marcos Tavares je pred vrati našel Damjana Boharja, njegov strel pa je Dejan Milić uspešno obranil.

V 19. minuti se je Bohar ponovno znašel pred Milićem, a je bil njegov strel z bližine preslab za domžalskega vratarja, ki je žogo umiril. V 20. minuti so gostje zahtevali enajstmetrovko. Senijad Ibričić je preigral Marka Šulerja in ob trku z njim padel, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal naj se igra nadaljuje.

V 25. minuti se je ponovno izkazal Handanović, ko je Vetrih ponovno streljal z roba kazenskega prostora, izkušeni mariborski vratar pa je žogo, ki je šla v levi spodnji kot, odbil izven igrišča. Do konca polčasa je ritem nekoliko padel.

Igra se je spet razživela v uvodnih minutah drugega polčasa. V 49. minuti si je domača obramba privoščila spodrsljaj, a je Handanović rešil položaj po strelu Lovra Bizjaka s 15 metrov. Dve minuti kasneje je Handanović obranil strel Juretu Balkovcu z leve strani. Domžalčani so bili v napadu celo nevarnejši, z gibljivo igro v obrambi pa so domačim pustili malo prostora za pripravo nevarnih akcij.

Trener Darko Milanič je z menjavama okrepil napad in pritisk preselil pred gostujoča vrata. V 73. minuti je Mitja Viler s strelom z 20 metrov zadel desno vratnico. Domači navijači so čakali na gol, a zaman. Viler je poskusil še v sodnikovem dodatku, toda Milić je njegov strel ustavil.

Robnik za četrti remi Triglava

Celje Triglav | Avtor: PLTS/Twitter PLTS/Twitter


Nogometaši kranjskega Triglava so še četrtič na petih tekmah te sezone igrali neodločeno. Točko jim je v 86. minuti zagotovil Dejan Robnik. Še vedno pa tako kot Ankaran in Gorica Gorenjci čakajo na zmago. Blizu druge so sicer bili Celjani, ki so imeli večji del tekme rahlo pobudo, a ob koncu tekme dovolili Kranjčanom izenačujoči zadetek (1:1).

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj obetavnih priložnosti. Pri Celjanih je v 36. minuti Jucie Lupeta močno sprožil malce z desne strani s približno 20 metrov, Elvis Džafić pa je žogo odbil v kot. Na drugi strani je imel najlepšo priložnost Matej Poplatnik dve minuti pozneje, ko je sam prišel pred Matjaža Rozmana, sprožil, a je bil celjski vratar uspešnejši.

V uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači igralci, ki so v 49. minuti zadeli, a sodniki po podaji z leve strani niso nasedli Filipu Dangubiću, ki je z roko - podobno kot sloviti Argentinec Diego Maradona na svetovnem prvenstvu leta 1986 - premagal Džafića.

Celjani pa so vendarle povedli v 66. minuti, ko je Dangubić izvedel prosti strel, podal v kazenski prostor, kjer je bil osamljen 31-letni branilec Elvedin Džinić, ki je z glavo zadel za 1:0. V 75. minuti so Celjani izpeljali novo nevarno akcijo, najprej je sprožil Dangubić, Džafić je žogo odbil, zatem pa jo je Lupeta iz težkega položaja poslal le v zunanji del mreže z desne strani.

Ko je kazalo, da bodo Celjani tekmo brez posebnih težav pripeljali do nove zmage, pa je v 86. minuti zadel Dejan Robnik. Ta je žogo poslal v mrežo iz obrata in z bližine, potem ko je Rozman žogo po predhodnem strelu Kristjana Arha Česna odbil.

Prva liga TS, 5. kolo:

Maribor - Domžale 0:0 (0:0)

Celje - Triglav 1:1 (0:0)
Džinić 66.; Robnik 86.

Sobota:
Gorica - Aluminij
Olimpija - Rudar Velenje

Nedelja:
Krško - Ankaran Hrvatini

LESTVICA:
1. Maribor 13 točk
2. Olimpija Ljubljana 10 (-1)
3. Domžale 8
4. Krško 7 (-1)
5. Rudar Velenje 6 (-1)
6. Celje 5
7. Triglav Kranj 4
8. Aluminij Kidričevo 4 (-1)
9. Gorica 1 (-1)
10. Ankaran-Hrvatini 1 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.