Po zmagi proti Srbiji Slovenci zatresli tudi mrežo Španije, a je bilo premalo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski nogometni upi izgubili proti Špancem.
Oglej si celoten članek

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi evropskega prvenstva nogometašev do 17 let na Madžarskem izgubila z reprezentanco Španije, ki je slavila z izidom 3:1 (2:0). Slovenija bo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrala v sredo, 24. maja, v Telkiju proti Italiji. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Slovenija je uvodoma s 4:2 premagala Srbijo. Tokrat pa jo je čakal težji tekmec, ki je bil podjetnejši že v prvem polčasu.

Na stadionu Hidegkuti v Budimpešti so Španci z mladimi upi Barcelone, Reala, Atletica prvič zatresli slovensko mrežo v 28. minuti. Z glavo je bil uspešen Marc Guiu. Pred koncem polčasa pa je na 2:0 povišal Oscar Mesa, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora.

Slovenci najbolje niso začeli niti drugega polčasa. Rene Hrvatin je v 49. minuti zaradi prekrška v kazenskem prostoru prejel rdeči karton, Lamine Yamal pa je bil uspešen strelec z bele pike za vodstvo Špancev 3:0.

V 54. minuti pa se je izkazal Luka Topalović, ki je znižal zaostanek na 1:3. Slovenija je tako prišla do zadetka kljub igralcu manj. Topalović je zadel že na tekmi proti Srbiji.

Na vrhu skupine B so Španci, ki imajo po dveh krogih dve zmagi za šest točk. Slovenci so drugi s tremi točkami. Italijani in Srbi še nimajo osvojene točke, ob 20. uri pa se bodo pomerili med seboj.

Na Madžarskem sicer igra 16 reprezentanc. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija.

Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.