Šport > Nogomet
238 ogledov

Po zmagi proti Srbiji Slovenci zatresli tudi mrežo Španije, a je bilo premalo

Nogometna žoga Al Rihla Profimedia
Slovenski nogometni upi izgubili proti Špancem.

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi evropskega prvenstva nogometašev do 17 let na Madžarskem izgubila z reprezentanco Španije, ki je slavila z izidom 3:1 (2:0). Slovenija bo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrala v sredo, 24. maja, v Telkiju proti Italiji. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Slovenija je uvodoma s 4:2 premagala Srbijo. Tokrat pa jo je čakal težji tekmec, ki je bil podjetnejši že v prvem polčasu.

Na stadionu Hidegkuti v Budimpešti so Španci z mladimi upi Barcelone, Reala, Atletica prvič zatresli slovensko mrežo v 28. minuti. Z glavo je bil uspešen Marc Guiu. Pred koncem polčasa pa je na 2:0 povišal Oscar Mesa, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora.

Slovenci najbolje niso začeli niti drugega polčasa. Rene Hrvatin je v 49. minuti zaradi prekrška v kazenskem prostoru prejel rdeči karton, Lamine Yamal pa je bil uspešen strelec z bele pike za vodstvo Špancev 3:0.

V 54. minuti pa se je izkazal Luka Topalović, ki je znižal zaostanek na 1:3. Slovenija je tako prišla do zadetka kljub igralcu manj. Topalović je zadel že na tekmi proti Srbiji.

Na vrhu skupine B so Španci, ki imajo po dveh krogih dve zmagi za šest točk. Slovenci so drugi s tremi točkami. Italijani in Srbi še nimajo osvojene točke, ob 20. uri pa se bodo pomerili med seboj.

Na Madžarskem sicer igra 16 reprezentanc. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija.

Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.