Pod vprašajem olimpijsko zlato iz Pekinga

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanskega športnika Alexa Schwarzerja so pred dnevi iključili iz tekmovanja v Londonu, saj so v njegovem vzorcu našli sledove nedovoljenih poživil. Dobtinik zlate olimpijske kolajne iz Pekinga je že oznanil konec kariere, obeta pa se mu ponoven pregled vzorca izpred štirih let
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sprožil preiskavo primera italijanskega atleta Alexa Schwazerja, pri katerem so našli sledi eritropoetina in ga izključili z olimpijskih iger v Londonu. Mok bi lahko znova preveril tudi njegove vzorce z olimpijskih iger v Pekingu, kjer je Schwazer osvojil zlato medaljo v hoji na 50 kilometrov. Neimenovana predstavnika Moka, ki sta seznanjena z omenjenim primerom, sta potrdila, da so proti Schwazerju sprožili disciplinski postopek. Italijanski olimpijski komite je ukrepal že prej – v ponedeljek so ga izključili iz ekipe, v torek pa so tudi uradno sprožili disciplinski postopek.

Foto: EPA alex schwarzer italija tek na 50km doping london 2012 Schwazer je uporabo dopinga priznal že v ponedeljek in sporočil, da končuje kariero. ''Naredil sem napako. Moje kariere je konec. Rajši me ne sprašujte, kako se počutim. Želel sem biti močnejši na olimpijskih igrah, a sem naredil napako. Popolnoma sam sem se odločil za to in tudi prevzemam odgovornost za svoje dejanje,'' je dejal. Zagotovil je, da je bil v Pekingu ''čist''. Pri Moku proučujejo primer in razmišljajo, ali bi njegove vzorce iz Pekinga znova preverili. V nekaterih primerih vnovičnega preverjanja starih vzorcev je Mok že odkril pet ''grešnikov''.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.