Podivjal še en zvezdnik: pred kamerami pretepel sodnika!

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Tekma je bila humanitarne narave, a je vseeno prišlo do neljubega vložka, ki bi se lahko končal s kazensko ovadbo.
Oglej si celoten članek

Roman Širokov ima za seboj zelo lepo nogometno kariero. Igral je za številne močne klube in za reprezentanco Rusije zbral 57 nastopov, ob tem pa zabil 13 golov. Na Euru 2016 je bil tudi kapetan "zbornaje komande".

Nekdanji vezist je po koncu aktivne kariere najprej presedlal v funkcionarske vode in bil športni direktor moskovskega Dinama, v zadnjih mesecih pa opravlja vlogo analitika na Match TV.

V ponedeljek je bil v Moskvi odigran dobrodelni turnir Moscow Celebrity Cup, kamor je svoje moštvo poslala tudi omenjena televizija. Poleg Širokova je bilo v ekipi tudi nekaj drugih nekdanjih vrhunskih nogometašev, med njimi Andrej Tihonov.

Bivši reprezentant Po letu dni v zaporu zdaj prestopil v nov klub

Na eni od tekem je Širokov padel v kazenskem prostoru, po njegovem mnenju zaradi prekrška. Ko ni dobil enajstmetrovke, je hitro vstal in začel vpiti na sodnika, ta pa je s kretnjo nakazal, da bo izvlekel karton.

"Če mi pokažeš rdečega, potem boš dobil to," je delilcu pravice zabrusil Širokov in ob tem s svojo pestjo naredil pomenljivo kretnjo. 

Sodnik Nikita Dančenkov se ni dal in mu je res pokazal rdeč karton, na kar je Širokov odgovoril z udarcem, ki je Dančenkova položil na tla. 39-letni nekdanji nogometaš je nato ležečega sodnika še nekajkrat brcnil v trup.

Ostali udeleženci tekme so posredovali in Širokova oddaljili od sodnika, ki je moral več kot štiri ure preživeti v bolnišnici. Dobil je nekaj šivov in sporočil, da je z njim vse v redu.

Dogodek so posnele številne kamere in kaj lahko se zgodi, da bo moral Širokov pred sodišče zaradi napada. Ni prvi med ruskimi nogometaši, ki je zakrivil tovrsten incident, pred dvema letoma sta Aleksander Kokorin in Pavel Mamajev v restavraciji pretepla politika, zaposlenega na ministrstvu za industrijo in trgovino.

Danes 39-letni Širokov (na spodnji fotografiji, levo) je kariero začel pri moskovskem CSKA, nato pa igral še za Torpedo, Saturn, Rubin Kazan, Himki, Zenit St. Peterburg, Krasnodar in Spartak Moskva. Leta 2008 je z Zenitom osvojil Pokal UEFA, predhodnika Lige Evropa.

Foto: Epa Roman Širokov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.