Podolski: Nisem nobena maskota

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec Galatasaraya Lukas Podolski ni zadovoljen, da ga nekateri navijači vidijo kot maskoto nemške izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Nemški nogometaš Lukas Podolski bo, potem ko ga je selektor Joachim Löw uvrstil na seznam potnikov za bližnje EP v Franciji, nastopil že na sedmem velikem tekmovanju. Za 31-letnega nogometaša Galatasaraya je zato nesprejemljivo, da ga imajo nekateri še vedno za nekakšno maskoto nemškega elfa.

Podolski je zraven že tako dolgo, da je postal že kar nekakšen zaščitni znak. A če se ob ljubkovalnem imenu Poldi še nasmehne, pa ne mara, da ga imajo za nekakšno maskoto v ekipi. "Vem, da lahko od Lukasa še vedno pričakujemo veliko in vem, da lahko še pokaže na igrišču svojo najboljšo izvedbo," je selektor Löw utemeljil vabilo Podolskemu za člana ekipe, ki bo nastopila v Franciji.

Za nekatere presenetljivo vabilo, toda pri 31 letih Podolski pravi, da še ni rekel zadnje. "Veselim se prvenstva. Naš cilj je, da postanemo prvaki. Pri tem pa ni važno, koliko kdo igra v ekipi," je dejal Podolski in pri tem bržčas že realno ocenil, kakšna bo njegova minutaža. Na zadnji prijateljski tekmi z Madžarsko je vstopil v igro ob koncu, mogoče tudi kot poklon ob 31. rojstnem dnevu. Njegov števec reprezentančnih nastopov je zdaj pri številki 128.

Nemški reprezentant poljskega rodu pa zanesljivo ne mara, da ga primerjajo z maskoto. "Nisem prišel v tabor nemške reprezentance kot nekakšna maskota. To je do mene nespoštljivo, moja vloga v ekipi pač ni takšna, da bi mi lahko prilepili to oznako," je Podolski požugal tistim medijem, ki v Nemčiji zelo radi uporabljajo to primerjavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.