Šport
5 ogledov

Podolski: Nisem nobena maskota

lukas podolski EPA
Napadalec Galatasaraya Lukas Podolski ni zadovoljen, da ga nekateri navijači vidijo kot maskoto nemške izbrane vrste.

Nemški nogometaš Lukas Podolski bo, potem ko ga je selektor Joachim Löw uvrstil na seznam potnikov za bližnje EP v Franciji, nastopil že na sedmem velikem tekmovanju. Za 31-letnega nogometaša Galatasaraya je zato nesprejemljivo, da ga imajo nekateri še vedno za nekakšno maskoto nemškega elfa.

Podolski je zraven že tako dolgo, da je postal že kar nekakšen zaščitni znak. A če se ob ljubkovalnem imenu Poldi še nasmehne, pa ne mara, da ga imajo za nekakšno maskoto v ekipi. "Vem, da lahko od Lukasa še vedno pričakujemo veliko in vem, da lahko še pokaže na igrišču svojo najboljšo izvedbo," je selektor Löw utemeljil vabilo Podolskemu za člana ekipe, ki bo nastopila v Franciji.

Za nekatere presenetljivo vabilo, toda pri 31 letih Podolski pravi, da še ni rekel zadnje. "Veselim se prvenstva. Naš cilj je, da postanemo prvaki. Pri tem pa ni važno, koliko kdo igra v ekipi," je dejal Podolski in pri tem bržčas že realno ocenil, kakšna bo njegova minutaža. Na zadnji prijateljski tekmi z Madžarsko je vstopil v igro ob koncu, mogoče tudi kot poklon ob 31. rojstnem dnevu. Njegov števec reprezentančnih nastopov je zdaj pri številki 128.

Nemški reprezentant poljskega rodu pa zanesljivo ne mara, da ga primerjajo z maskoto. "Nisem prišel v tabor nemške reprezentance kot nekakšna maskota. To je do mene nespoštljivo, moja vloga v ekipi pač ni takšna, da bi mi lahko prilepili to oznako," je Podolski požugal tistim medijem, ki v Nemčiji zelo radi uporabljajo to primerjavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.