Poezija! Dončićeva prva in zadnja mojstrovina pri Realu

Foto: Profimedia luka dončić
Slovenski košarkar je končal tako, kot je začel.
Oglej si celoten članek

Ko je Luka Dončić v sezoni 2014/2015 s komaj 16 leti v dresu madridskega Reala - najmlajši v zgodovini kluba -  debitiral na tekmi španske košarkarske lige ACB, je že ob prvem stiku z žogo zadel koš za tri točke in konkurentom poslal jasno sporočilo.

Začetek rivalstva Prvi favorit nabora komentiral Dončićevo objavo

Čeprav je veljal za velikega talenta evropske košarke, bi si le malokdo takrat upal napovedati, da bo golobradi fant zgolj tri leta kasneje postal najboljši igralec stare celine ter se ponašal z nazvi evropskega klubskega in reprezentančnega prvaka.

Dončić je v torek bržkone odigral zadnjo tekmo v dresu madridskega velikana, saj se bo danes (21. junij) udeležil nabora košarkarske lige NBA v New Yorku, kjer naj bi bil izbran med prvimi tremi igralci.

Zvezdnik Tak vzdevek naj bi imel Dončić v NBA

Kariera 19-letnega košarkarskega asa se je pri Realu končala na podoben način, kot se je začela - z doseženo trojko.

Dončić je namreč v zaključku četrte finalne tekme poskrbel za izjemen koš izza črta, s katerim je njegova ekipa povedla s 84:78 in prednost zadržala do konca. Spretni Dončić je pri metu, s katerim je zapečatil usodo nasprotne ekipe in potrdil Realovo premoč, stal na eni nogi.

Prenos nabora lige NBA, ki se bo začel ob 1. uri zjutraj, si lahko ogledate na programu SportKlub 1.

Vse več indicev Dončića preplavila čustva, potočil tudi nekaj solz

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.