Šport > Košarka
19274 ogledov

Dončića preplavila čustva, potočil tudi nekaj solz

luka dončić Print Screen Objemov s soigralci ni manjkalo.
Slovenski košarkarski zvezdnik se od Real Madrida ne bi mogel posloviti na boljši način.

Luka Dončić je odigral bržkone zadnjo tekmo v dresu Real Madrida, kateremu je pomagal do naslova španskega državnega prvaka.

Madridčani so v seriji na tri dobljene tekme s 3:1 premagal Baskonio.

Luka Dončić Adijo! Šport S svojim zadnjim košem za Real pokopal Baske

Devetnajstletnik je v zadnji tekmi pred selitvijo onkraj Atlantika prispeval osem točk (1/2 za dve, 1/4 za tri, 3/4 prosti mesti), osem skokov in dve podaji ter tako sklenil sanjsko sezono, v kateri je s Slovenijo osvojili zlato medaljo na EuroBasketu, z Realom postal evropski klubski prvak, se okitil z nazivom najkoristnejšega igralca evroligaške sezone, zaključnega turnirja Final Four in domače lige ACB ter vse skupaj zaokrožil z novo državno zvezdico.

Luka Dončić je bil v evroligaški sezoni 2017/2018 enkrat izbran za najboljšega igralca meseca in štirikrat za najboljšega igralca tedna. Še drugič zapored je prejel priznanje za vzhajajočo zvezdo lige in bil izbran v najboljšo peterko tekmovanja. Postal je MVP Evrolige, MVP Final Foura in MVP španskega prvenstva.

Luka Dončić Karte na mizi Šport Dončić neposreden kot še nikoli: "Pogrešal bom Real Madrid"

"To je bila najboljša sezona v moji karieri. Rad bi se zahvalil vsem pri Real Madridu za pomoč. Trenerjem, soigralcem, zdravniškemu osebju in vsem ostalim," je povedal slovenski košarkar, ki so ga po zmagi preplavila čustva.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Med podelitvijo priznanj je za trenutek sam posedel na zmagovalnem odru in pri tem potočil tudi kakšno solzo. Dončić je bil namreč član madridskega kolektiva vse od 13. leta starosti, njegova naslednja postaja pa naj bi bila košarkarska liga NBA.

Prenos nabora lige NBA, ki se bo začel ob 1. uri zjutraj, si lahko ogledate na programu SportKlub 1.

Draft za novo sezono bo 21. junija v New Yorku, Dončić pa za zdaj še vedno ni potrdil, ali se bo nabora, na katerem naj bi bil izbran med prvimi, zares udeležil. "Ne vem, kaj se bo zgodilo. Pogovoril sem bom z agentom, potem pa bomo sprejeli odločitev," je ostal skrivnosten.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Prvi zvezdnik evropske košarke je po tekmi obdržal žogo, s katero je odigral svoje poslednje minute v dresu kraljevega kluba, kar je še en dokaz, da je imelo to srečanje zanj prav poseben pomen.

Komentarjev 4
  • matermila 14:42 20.junij 2018.

    Ni kaj dodati.Luka je fenomen.

  • izy 11:16 20.junij 2018.

    Zadnje minute in ne poslednje minute!

Sorodne novice