Šport > Košarka
2193 ogledov

Kakšne hvalnice Dončiću iz ust enega največjih

Steve Nash Simon Maljevac
Luka Dončić je doživel še eno lepo priznanje.

Steve Nash, dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA, sodi med tiste, ki zelo občudujejo mladega slovenskega košarkarja. Eden izmed najboljših organizatorjev vseh časov je o Luki Dončiću tako za Yahoo Sports dejal: "Gre za sanjsko nadarjenega košarkarja. Je velik in mobilen za moderno igro in lahko pokriva več položajev. Ima potrebne veščine, zmagovalno mentaliteto in voditeljske sposobnosti." 

Nekdanji igralec moštva Phoenix Suns, ki bo tokrat kot prvo izbiralo na naboru, je sicer že izjemno vplival na kariero enega izmed slovenskih košarkarjev. Kanadčan je bil namreč mentor Goranu Dragiću ob prihodu slednjega v ligo NBA.

"Dončić je upodobitev Steva Nasha. Nadarjenost, delovna etika, ekipna miselnost, težko se je odločiti, da ne izbereš Luko. Že leta igra v zelo fizičnem okolju, 'razmontiral' pa je kar nekaj NBA igralcev. Nekaj je v njegovem DNK, z njim lahko obkljukaš vse potrebne predalčke," pa je pričakovano svojega varovanca hvalil zastopnik Bill Duffy, ki je v preteklosti skrbel tudi nad Nashevo kariero.

Za Yahoo Sports je spregovoril tudi mladi slovenski košarkar, ki ga sicer danes čaka četrta tekma finala v španskem prvenstvu, Real Madrid z 2:1 v zmagah vodi proti Baskoniji. "Lahko si predstavljam, da bi bil takšen kot Steve Nash, a za kaj takšnega me čaka še velilko, veliko dela. Rad vidim, da moji soigralci igrajo dobro. Rad jim pomagam na višjo raven in vem, da je Nash počel prav to. Zame je nenavadno, da me primerjajo s takšnim NBA igralcem, saj gre za res izjemen nivo. Moj najljubši igralec je sicer LeBron James. Je preprosto čudežen - lahko igra na položajih od ena do štiri, morda tudi pet. Nič ne bi imel proti, če bi me primerjali z LeBronom (smeh)," je dejal Dončić.

Luka Dončić Finale Šport Dončić Realu priigral drugo zmago

Ta je po predvidevanjih ameriških analitikov za nabor nekoliko zdrsnil po lestvici. Kot prvega naj bi Phoenix izbral Deandreja Aytona, za naslednja mesta pa naj bi se ob Dončiću potegovali še Marvin Bagley, Jaren Jackson, Mo Bamba ... Pri Sacramentu in Atlanti naj bi raje v svojih vrstah videli ameriškega košarkarja, za Slovenca pa naj bi se tako potegovala četrti Memphis in Dallas, ki ima pravico do petega izbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.