Šport > Košarka
2266 ogledov

Dončiću se mudi, razlog pa očiten

Luka Dončić
Slovenski košarkar je na pragu nove lovorike.

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić bi rad čim prej končal finale španskega prvenstva, da bi se lahko v četrtek zvečer oziroma v petek zgodaj zjutraj po evropskem času fizično udeležil nabora za ligo NBA, ki bo v New Yorku.

Zadnje govorice Dončića uvrščajo v San Antonio Spurs.

Devetnajstletni Ljubljančan je bil v nedeljo zvečer prvo ime tretje tekme finala španskega finala med Real Madridom in Baskonio. Ta je po zmagi na prvi tekmi v Madridu izgubila naslednji dve, tako da lahko evropski prvak že v torek zaključi serijo. Dončić je dosegel 20 točk ter imel devet skokov in bil s statističnim indeksom tudi najbolje ocenjeni igralec tekme.

Real Madrid bo imel prvo zaključno žogo v torek ob 21. uri v dvorani Buesa v Vitorii, v primeru izenačenja na 2:2 pa bi odločitev o španskem prvaku padla v petek, 22. junija v Madridu.

Luka Dončić Karte na mizi Šport Dončić neposreden kot še nikoli: "Pogrešal bom Real Madrid"

Ravno od tega je odvisna prisotnost Dončića v dvorani Barclays v Brooklynu, kjer se bo nabor NBA začel v petek ob 1. uri zjutraj po slovenskem času. Hkrati je s tem povezana tudi njegova udeležba v slovenski reprezentanci za kvalifikacijski tekmi s Črno goro in Španijo.

Ne glede na to, ali bo Dončić prisoten v ZDA ali bo dogajanje spremljal iz Španije, so se nekaj dni pred naborom pojavile nove govorice o njegovi usodi. Večina strokovnjakov se strinja, da bo številka 1 na naboru center DeAndre Ayton, Dončića pa uvrščajo od drugega do petega mesta.

Zanimivo pa je, da naj bi se v boj za mladega Slovenca vključil tudi San Antonio. V Sacramento, ki ima drugi izbor na draftu, naj bi v zameno za izbiro poslali enega od svojih najboljših posameznikov Kawhija Leonarda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice