Šport > Nogomet
3343 ogledov

Real Madrid z novim trenerjem presenetil javnost

Lopetegui
Trikratni zaporedni zmagovalci Lige prvakov so imenovali novega trenerja. Na veliko presenečenje nogometne javnosti ne gre za nikogar izmed strokovnjakov, ki so se zadnje čase omenjali v medijih kot morebitni kandidati.

Iz vrst madridskega Reala so sporočili, da bo po končanem Svetovnem prvenstvu v Rusiji novi trener Galaktikov postal aktualni Španski selektor Julen Lopetegui. S Kraljevskim klubom je podpisal triletno pogodbo.

"Lopetegui bo po Svetovnem prvenstvu v Rusiji prevzel vodenje našega kluba," so objavili pri Real Madridu.

Za glavnega kandidata za klop Reala je sicer veljal legenda kluba Guti, na kar je namigoval tudi predsednik španske Murcie, ki je javnosti razkril, da je Guti njegov klub zavrnil zato, ker je dobil ponudbo s strani Kraljevskega kluba.

Real Zidanov naslednik Šport Šef nižjeligaša razkril ime novega trenerja Reala

Prav tako so se v medijih pojavljala imena, kot so Arsene Wenger, Mauricio Pochettino, Joachim Löw, Jürgen Klopp, Antonio Conte ter Massimiliano Allegri.

jurgen klopp Kraljevski klub Šport Navijači: Hočemo Kloppa!

Novi trener je podpisal pogodbo, ki ga bo za klub vezala do leta 2021, obenem pa ostaja selektor španske reprezentance, s katero je nedavno podaljšal sodelovanje do leta 2020.

Lopetegui se na klubski sceni še mora dokazati, saj je do sedaj vodil zgolj Rayo Vallecano, Real Madrid B ter Porto, iz katerega je bil po dveh sušnih sezonah brez naslova odpuščen.

Lopetegui | Avtor: Profimedia Profimedia

Dosti večje uspehe pa je Lopetegui dosegal z mlajšimi španskimi izbranimi vrstami, saj je postal evropski prvak tako z ekipo U19, kot U21.

Člansko reprezentanco je prevzel leta 2016. Kmalu po prihodu je pomembno vlogo namenil Realovima Iscu ter Asensiu. Španija je pod njegovim vodstvom v kvalifikacijah na prvih 15 tekmah zabijala 3,2 gola na tekmo ter jih prejela skupaj le 7, kar je manj kot pol gola na tekmo. Samo reprezentanca Brazilije se lahko v tem obdobju pohvali z boljšo obrambo. V svojih 20 nastopih na klopi Španije Lopetegui še ni utrpel poraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.