Šport > Nogomet
10288 ogledov

Real udaril po mizi, Ronalda čaka težka odločitev

cristiano ronaldo Epa
Real Madrid rešuje situacijo glede Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo je po zmagi v finalu Lige prvakov, s katero si je Real zagotovil že 13. lovoriko najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu, presenetil z izjavo, ki namiguje na to, da se njegov čas v Madridu počasi izteka.

cristiano ronaldo Odločeno Šport Na prvi strani: Ronaldo bo zapustil Real

"Lepo je bilo igrati za Real," je izjavil 33-letnik in povzročil paniko na Santiago Bernabéuu. Madridčane je le nekaj dni kasneje šokiral še Zinedine Zidane, ki je kljub tretji evropski klubski kroni v zadnjih štirih sezonah nepričakovano odstopil z mesta trenerja.

Govorice o slovesu portugalskega napadalca, ki je z naskokom najboljši strelec v zgodovini kluba, so se v dneh po finalu v Kijevu še okrepile, piko na i pa je postavil portugalski časnik Record, ki je objavil novico, da Ronaldo po koncu svetovnega prvenstva ne bo več oblekel Realovega dresa.

Razlog za takšno odločitev naj bi bila neposlušnost predsednika Florentina Péreza, ki ni pripravljen pristati na občutno povišanje Ronaldove plače. Portugalec na leto zasluži 21 milijonov evrov, kar je skoraj polovico manj od Lionela Messija (Barcelona) in Neymarja (Paris Saint-Germain).

Pri Realu so za Ronalda pripravljeni razvezati mošnjiček, a njegova plača bo tudi v primeru, da podpiše novo pogodbo, precej manjša od plač omejenih rivalov. Real mu ponuja 25 milijonov evrov na sezono in dodatnih 7,5 milijona v obliki bonusov. Ti bodo odvisni od rezultatov v La Ligi, Ligi prvakov, številu odigranih tekem in individualnih nagrad.

2 milijona bi prejel za zmago v Ligi prvakov, 1,5 milijona za zmago v domačem prvenstvu, milijon za španski pokal, milijon za Ballon d'Or, milijon za Fifa World Player of the Year, 500.000 za nagrado Pichichi in 500.000 za dogovorjeno število odigranih tekem.

V zakulisju v teh dneh potekajo pogajanja med Ronaldovim agentom Jorgejem Mendeson in vodstvom Reala. Nogometaševi zastopniki naj bi za španske medije sicer priznali, da je povišanje plače zgolj stvar principa, saj bi nižjo plačo zlahka nadoknadil z nekaj oglasi. 

Zato nimajo mame Šport Resnica o izvoru Ronaldove številčne družine

Čeprav je njegova pogodba manj donosna od Messijeve ali Neymarjeve, je Ronaldo vseeno največji športni zaslužkar na svetu. Po podatkih poslovne revije Forbes je bil 33-letnik najbolje plačani športnik na svetu v letih 2016 in 2017, kar mu zagotavljajo donosne pogodbe s številnimi pokrovitelji.

Ronaldo je eden izmed samo treh športnikov, poleg Michaela Jordana in LeBrona Jamesa, ki imajo sklenjeno doživljenjsko pogodbo z ameriškim proizvajalcem športne opreme Nikejem, katere vrednost je ocenjena na približno miljardo evrov. 

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • peromornar 14:57 11.junij 2018.

    He, he, "glumac s 3 razreda osnovne šole" tolče milione ki so navadnemu plebsu nepredstavljive vsote. Žal, to je realnost današnje bolane družbe. V moje čase so navdušeni mladci "špilali fuzbal" na sodri iz plavža, se metali po tleh in ...prikaži več imeli odrgnjena kolena. Plačilo? Sendvič z "gavrilović" salamo in sok (ali čaj). Skrivnost in čudež? Ne,bili so srečni in zadovoljni!

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:44 11.junij 2018.

    Zakaj en človek potrebuje toliko denarja? BIZARNO in nedopustno.

Sorodne novice