Šport > Košarka
9530 ogledov

Divac gledal, Dončić zadeval, skakal, podajal

Luka Dončić
Luka Dončić le še korak od finala španskega prvenstva.

Real Madrid je še na drugi tekmi premagal Gran Canario in se tako na zmago približal uvrstitvi v finale španskega prvenstva. Evropski prvaki so tokrat na domačem parketu slavili z 92:83, rezultat dvoboja pa ne pove veliko o poteku tekme.

Gostitelji so večji del obračuna gledali v hrbet gostom, po dolgem zaostanku so na 70:70 izenačili tik pred koncem tretje četrtine. A nato je Real Madrid prestavil v brzino višje, se v zadnjih desetih minutah takoj odlepil od tekmeca in tudi dokaj zanesljivo tekmo pripeljal do želenega konca.

Luka Dončić, ki ga je s častne lože opazoval njegov morebitni delodajalec pri Sacramentu Vlade Divac, je bil s 14 točkami prvi strelec domače ekipe, svojo statistiko pa je oplemenitil še s sedmimi podajami in skoki, a tudi prav toliko izgubljenimi žogami. Na koncu se je njegov statistični indeks vseeno ustavil pri številki 20, kar je pri Realu uspelo le še Gustavu Ayonu.

Slovenec se je v zadnjih minutah kar nekajkrat zapletel v prerivanje in prepir s košarkarji tekmecev. "Iskrice na takšnih tekmah pač skočijo. Ampak takšne situacije me le še dodatno motivirajo. Vsaka stran si želi zmagati in takšne zadeve so povsem normalne."

V drugem polfinalu se merita Barcelona in Baskonia. Baski so prvo tekmo dobili s kar 86:61.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice