Šport > Košarka
873 ogledov

"Luka bo potreboval čas, da se prilagodi"

Smodiš Lipko Union Olimpija Krka liga Telemach finale Anže Petkovšek Matjaž Smodiš.
Eden najtrofejnejših slovenskih košarkarjev je prepričan v uspeh Luke Dončića.

Nekdanji slovenski reprezentat Matjaž Smodiš, trikratni zmagovalec Evrolige (2001, 2006, 2008), je v pogovoru za Eurohoops spregovoril o prihodnosti slovenskega čudeženega dečka Luke Dončića.

Smodiš, ki se v času aktivne kariere (1994-2013) nikoli ni preizkusil v severnoameriški ligi, nima niti kančka dvoma, da se Dončić seli v ligo NBA, vprašanje je le, če se bo to zgodilo že ob koncu letošnje sezone.

"Prepričan sem, da bo šel Luka v NBA, vprašanje je le, ali bo to letos ali prihodnje leto. Verjamem, da mu bo šlo dobro. Potreboval bo čas, da se prilagodi. Po nekaj časa bo postal pomemben člen in superzvezdnik lige NBA," je napovedal 38-letnik.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ozrl se je tudi na največji uspeh slovenskega ekipnega športa doslej, za katerega je v zlato medaljo na EuroBasketu 2017 poskrbela košarkarska reprezentanca.

"Pri tem uspehu je šlo za kombinacijo različnih dejavnikov. Trener je bil odličen. Superzvezdnik lige NBA Goran Dragić je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Pomagal mu je Luka Dončić, vsi ostali pa so zapolnili praznine," je pojasnil Smodiš. 

"To je bila pravljica o Pepelki, ki je trajala vse do konca. Ne verjamem, da se bo kaj takšnega še kdaj ponovilo. Vsi smo zelo ponosni. Resnično velikanski dosežek, ki ga sploh ne morem opisati. V promocijskem smislu smo dobili velik zagon in vsi smo res ponosni na fante. Uživamo v teh trenutkih," je pristavil nekdanji košarkarski as.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice