Šport > Košarka
2446 ogledov

"Pri Dončiću v tem pogledu nimamo pomislekov"

luka dončić Epa
Generalni direktor Phoenix Suns se ne strinja s kritikami na račun Luke Dončića.

Predstavniki košarkarske ekipe Phoenix Suns, ki jih je loterija namenila prvi izbor letošnjega drafta v ligi NBA, so v zadnjih mesecih večkrat prisostovali tekmam Luke Dončića. 

Kar petkrat si je nastope slovenskega košarkarja v živo ogledal tudi generalni direktor moštva iz Arizone Ryan McDonough.

"Veliko smo ga videli igrati. Tudi osebno sem ga v zadnjih sedmih, osmih mesecih videl vsaj štirikrat ali petkrat. Njegove tekme si je ogledal tudi Pat Connelly (pomočnik generalnega direktorja, op. a.). Igor (Kokoškov, op. a). ga je videl večkrat kot kdorkoli izmed nas," je povedal McDonough.

Dončić se je v pretekli sezoni dokazal kot najboljši košarkar v Evropi, čeprav bo februarja prihodnje leto dopolnil šele 20 let. Na to opozarjajo tudi nekateri analitki (in navijači iz naslanjača) severnoameriške lige, ki Dončića stereotipizirajo kot fizično manj razvitega Evropejca.

Očitajo mu, da so njegove atletske sposobnosti, upoštevajoč visoke standarde lige NBA, precej povprečne.

"Ker je tako spreten za svojo višino in ima zares izjemen občutek, se ljudje ne zavedajo, kako velik je v resnici. Zna preigratai in si ustvariti prostor za met. Zna uporabiti ramena za ustvarjanje prostora in na takšen način premagovati branilce. Spreten je na črti za proste mete. Kar zadeva fizične karakteristike, nimamo nobenih pomislekov," je dodal prvi mož Phoenix Suns.

Analiza Luke Dončića:


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice