Šport > Košarka
3096 ogledov

Dončić se noče zavezati ligi NBA

luka dončić Epa
Najmlajši MVP Evrolige in Lige Endesa je znova spregovoril o možnosti selitve v NBA.

Slovenski košarkar Luka Dončić tudi po koncu evroligaškega zaključnega turnirja ostaja v središču pozornosti svetovne košarkarske javnosti.

luka dončić Niso ga spregledali Šport Dončić še do enega fantastičnega priznanja

Dončića so po prejemu nagrade za najkoristnejšega igralca (MVP) španskega prvenstva še enkrat povprašali o njegovi prihodnosti v ligi NBA, vendar se 19-letnik še naprej izogiba neposrednemu odgovoru.

"No, najprej moram osvojiti španski superpokal. Tega še nimam. Osvojil sem veliko, a še vedno lahko osvojim še več in večkrat. Lovorike bi lahko ponovno osvajal samo z Real Madridom, tako da je vse še odprto," je povedal Dončić, ki tako očitno ne izključuje možnosti, da bi vsaj še eno leto ostal v Evropi.

Tekma za španski superpokal bo septembra. NBA sezona 2018/2019 se bo začela oktobra.

Za prestižno individualno priznanje v domačem prvenstvu mu je čestital tudi eden najboljših španskih košarkarjev vseh časov Pau Gasol. "Luka Dončić, čestitam za neverjetno sezono. Veselim se, da te kmalu vidimo v NBA," je zapisal dvakratni zmagovalec španskega prvenstva (1999, 2001) in aktualni član košarkarske ekipe San Antonio Spurs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice