Šport > Košarka
12012 ogledov

Dončić bo zdaj težje prišel na draft

Luka Dončić
Slovenski košarkarski fenomen je zdaj v težavah.

Real Madrid je v finalu španskega prvenstva gostil Baskonio in na domačem igrišču izgubil z 90:94. Baski so tako v tej sezoni na domačem parketu precej zanesljivemu Realu odvzeli prednost domačega igrišča, težave pa povzročili tudi Luki Dončiću. Ta je verjetno upal, da bo v finalni seriji pometel s košarkarji iz Vitorie-Gasteiza in se nato še kot španski prvak, kar bi dvignilo njegove delnice, hitro udeležil nabora lige NBA. Če se bo serija zavlekla do pete tekme, bo Dončić moral izpustiti udeležbo na naboru 21. junija, saj bi bil morebitni peti dvoboj finala na sporedu dan kasneje.

Slovenski košarkar je trenutno deležen velike pozornosti na drugi strani luže, strokovnjaki za nabor pa ocenjujejo njegove sposobnosti, prednosti in slabosti ter ga poskušajo umestiti na mesto, ki ga bo po njihovem mnenju zasedel na draftu. Trenutno mu predvidevajo enega od prvih štirih mest, čeprav jih večina meni, da bo prvi pick postal Deandre Ayton, ki bi tako v naslednjih sezonah nosil dres Phoenixa. Mladi evropski prvak bi lahko dvomljivce prepričal sicer še z izjemno serijo v finalu španskega prvenstva, zato bodo njegove poteze v naslednjih dneh še posebej pod povečevalnim steklom.

Dončić je sicer na prvi tekmi z Baski zbral 12 točk, šest skokov in štiri asistence, precej pa je grešil pri metih iz igre, zadel je le štiri od 13 poizkusov. Do zadnje akcije prvega polčasa je v svojo statistiko vpisal po dve točki, skoka in podaji, nato pa je s prodorom in košem poskrbel za izenačenje dobro sekundo pred odhodom na glavni odmor.

Odlično je vstopil v tretjo četrtino, ko je hitro dosegel osem točk, a se je kasneje tako njemu, kot tudi madridskemu Realu, ustavilo v napadu. Baskonia je pred zadnjo četrtino vodila za devet točk, vendar pa je Realu predvsem po zaslugi Jayceeja Carrolla dve minuti in pol pred zadnjim piskom sirene uspelo povesti z 82:79. 

A nato sta sledila dva hitra prekrška Gustava Ayona, morda zapiskana tudi prehitro, gostje pa so bili natančni iz prostih metov. Ko je Mehičan nato zgrešil še dva svoja meta iz črte prostih metov, je prvi mož Baskonie Tornike Shengelia 24 sekund pred koncem poskrbel za +4 za Baske. Sledila je še nora trojka Sergia Lulla, a domačim niso pomagali niti hitri prekrški, saj so bili košakarji Baskonie vseskozi natančni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice