Šport > Košarka
7344 ogledov

"Ni mi treba trenirati, vem, kdo bo izbran kot prvi"

deandre ayton Print Screen Ayton trdi, da takšnega igralca, kot je on, NBA še ni videla.
Košarkar po treningu zelo prepričan vase.

Deandre Ayton se je udeležil treningov pri ekipi Phoenix Suns, na vprašanje, ali bo pred naborom lige treniral še s katerim od ostalih NBA moštev pa je odgovoril negativno. "Ne. Vem, da bom izbran kot prvi," je dejal košarkar z Bahamov, ki tako pričakuje, da bo 21. junija Phoenix kot prvi izbral prav njega.

Od kluba sicer ni prejel nikakršnih obljub. "Nihče mi ni dejal tega. To sem le jaz. Mislim, da si to zaslužim, za to sem trdo delal. Ne bom rekel, da sem najboljši igralec. Rekel bom, da sem, vsaj kar se tiče tekmovalnosti, najboljši tekmovalec," je še dejal 216 centimetrov visoki košarkar.

Ta je v svoji edini sezoni na univerzi Arizona v povprečju dosegal po 20.1 točke, 11.6 skoka in 1.9 blokade, primerjajo pa ga z bivšima zvezdnikoma NBA lige Kevinom Garnettom in Timom Duncanom, čeprav je po mnenju strokovnjakov zelo vprašljiva njegova igra v obrambi.

"To je dobro. Takšno mnenje seveda jemljemo kot kompliment," je na Aytonovo izjavo, da s treningi ne bo poskušal navdušiti še kje drugje, dejal generalni manager (GM) Sonc Ryan McDonough. "S tem okoljem je zelo povezan. Tukaj je treniral ... Dejstvo, da želi igrati tukaj, je za nas izjemno," je še dejal mož, ki bo imel največ besede pri izbiri prvega na naboru.

Večina ameriških strokovnjakov za nabor ocenjuje, da bo Ayton izbran kot prvi, največji tekmec naj bi mu bil Luka Dončić, ki bi sicer lahko pri Phoenixu združil moči z nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovim.

Za Phoenixom bo izbiral Sacramento, vodilni možje tega kluba pa so si pred dvema dnevoma ogledali Slovenčevo predstavo v končnici španskega prvenstva. Nekateri analitiki so sicer mnenja, da bodo GM Vlade Divac in sodelovci raje izbrali ameriškega košarkarja, enako pa naj bi razmišljali tudi pri Atlanti. Tako bi nadarjenega Slovenca, ki je v Evropi sicer že osvojil prav vse, lahko izbirala Memphis ali celo Dallas.

Luka Dončić Video Šport Divac gledal, Dončić zadeval, skakal, podajal
Komentarjev 2
  • Vesoljec 18:36 07.junij 2018.

    Fant je nadut. Hitro bo utonil v povprečju, če ga prej ne bodo uničili škandali.

  • Avatar mike1968
    mike1968 10:33 07.junij 2018.

    Neka univerzitetna liga se nikakor ne more primerjati z Špansko ligo ali z Evroligo

Sorodne novice