Pogačar žrtev bizarne odločitve: "Saj se šališ, kajne?"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tadeju Pogačarju je bila, kot meni sam, neupravičeno odvzeta možnost nastopa na Valonski puščici.
Oglej si celoten članek

Kolesarska ekipa UAE Team Emirates, katere član je Tadej Pogačar, je zaradi dveh pozitivnih testov na novi koronavirus odpovedala udeležbo na dirki Valonska puščica.

Valonska puščica Dvoboj Roglič - Pogačar odpovedan zaradi covida-19

Kljub precepljenosti celotnega moštva sta bila Diego Ulissi in član spremeljevalnega osebja ob prihodu v Belgijo pozitivna na covid-19.  Oba domnevno okužena člana sta od pozitivnega testa opravila še tri testiranja, dve antigenska in enega PCR, vsi izvidi pa so bili negativni. Čeprav vsi indici nakazujejo, da je bil njun prvi test lažno pozitiven, je bila ekipa na zahtevo tamkajšnjih oblasti izključena s tekmovanja.

Z odpovedjo je padel v vodo tudi težko pričakovani dvoboj med Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) in Pogačarjem. Slednji se bo zdaj osredotočil na nedeljsko klasiko Liège - Bastogne - Liège, na kateri naj bi se še zadnjič pred letošnjo dirko po Franciji pomeril s prvim kolesarjem sveta.

Znan razlog Velika sprememba za Rogliča, odločitev je dokončna

Pogačar je v prvem odzivu glede pritiskov belgijskih oblasti delil frustracije njegovega moštva. "Vsi smo oddali negativne vzorce, pa ne smemo nastopiti na Valonski puščici. Včeraj smo imeli lažno pozitivne primere, a so bili danes vsi po trikrat negativni," je bil razočaran 22-letni šampion.

Na njegov zapis so se odzvali številni uporabniki družbenih omrežjih, med katerimi prevladuje mnenje o nesmiselnosti tovrstnih ukrepov.

"Saj se šališ, kajne?" je komentiral nek uporabnik. "Tukaj nekaj smrdi," je dodal drugi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.