Pogačar pokazal moč tudi na ravnini

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kolesarji na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja so opravili s tretjo etapo.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Tadej Pogačar svojo moč kaže tudi na ravninskih delih etap dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. V tretji, 170 kilometrov dolgi etapi od Murla do Ternija sicer ni bil v ospredju, je pa spet opozoril nase z napadom, ki mu je 28 kilometrov pred ciljem na letečem cilju zagotovil zmago in nove tri bonifikacijske sekunde.

Z njimi v skupnem seštevku ostaja na tretjem mestu, a je še zmanjšal zaostanek za vodilnim Italijanom Filippom Ganno, ta zdaj znaša 14 sekund. Pred Slovencem je z 11 sekundami zaostanka še Belgijec Remco Evenepoel.

Pariz-Nica Dominacija se nadaljuje, Roglič le za kolegom

Slovenski as, ki je zasedel 23. mesto, je na razgibani progi, ki pa ni imela gorskega cilja, celo podaljšal svoj napad, sledila sta mu le še moštveni kolega pri ekipi UAE Emirates Španec Marc Soler in dvakratni zaporedni svetovni prvak Francoz Julian Alaphilippe, nekoliko pozneje pa se jim je pridružil še Britanec Tao Geoghegan Hart.

Skupina je imela 30 sekund prednosti, toda sprinterske ekipe jim vendarle niso pustile, da bi v cilj v Terni prišla pred glavnino, je Pogačar skupaj s preostalo trojko poskrbel za zanimivost etape in spet navdušil s svojim načinom vožnje.

Zmagovalca, za zmago se ni potegoval Slovak Peter Sagan, saj je zaradi bolezni pred etapo odstopil, je tako odločil sprint, dobil ga je Avstralec Caleb Ewan, ki je v zadnj metrih prehitel Francoza Arnauda Demara, tretje mesto je zasedel Nizozemec Olav Kooij. Jana Tratnika ni bilo med najboljšimi, ciljno črto je prečkal zadnji v glavnini, kar je pomenilo 135. mesto.

Četrtkova etapa bo nekoliko težja od tokratne, toda za njo bodo še mnogo težje, tako da zagotovo ne bo odločilna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.