Pogačar si želi sodelovanja z Rogličem

Foto: Epa tadej pogačar
"Slovenci moramo držati skupaj," svoje stališče utemeljuje član kolesarske ekipe UAE Emirates.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je v svojem blogu dejal, da edini cilj za letošnjo sezono ostaja nastop na dirki po Franciji. V izjavi za spletni medij Sportal pa je spregovoril tudi o morebitnem sodelovanju z rojakom Primožem Rogličem na največji kolesarski dirki.

Kot je zapisal v blogu, so v preteklem tednu z ekipo UAE Emirates že zastavili okvirni načrt za nadaljevanje sezone. "V mojem programu dirk ostaja dirka po Franciji, njej pa bodo prilagojene ostale dirke, ki bodo služile predvsem kot priprava za Tour," je zapisal Pogačar.

Na njem kani sodelovati s Primožem Rogličem. Zmagovalec lanske Vuelte je v nedavnem pogovoru za STA dejal, da bi lahko s Pogačarjem, predvsem po uspešnem sodelovanju na dirki po Španiji lanskega septembra, sodeloval v želji po čim višji uvrstitvi na dirki po Franciji, ki bo potekala med 29. avgustom in 20. septembrom.

"Zagotovo. Slovenci moramo držati skupaj," se je v pogovoru za Sportal Pogačar strinjal z Rogličem.

Do dirke po Franciji so ostali še slabi trije meseci, sezona pa se bo predvidoma nadaljevala 1. avgusta na italijanskih tleh. Trenutni program treninga pa je ob odsotnosti tekmovanj namenjen predvsem počitku in regeneraciji telesa, zaradi česar je imel 21-letnik dovolj časa za sponzorske in medijske obveznosti.

Enaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je minuli teden užival na slovenskih cestah, na katerih je treniral in snemal kadre v dolini Soče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:16 29. Maj 2020.

    Skupaj nepremagljiva !! Hočemo še par ponovitev tistega klanca z Vuelte na Touru !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.