Pogačar zablestel v puščavski vročini

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kolesarji na dirki po Združenih arabskih emiratih so opravili s tretjo etapo.
Oglej si celoten članek

Tadej Pogačar je zasedel drugo mesto na tretji etapi kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih.

Mladi kolesar s Klanca pri Komendi je zaostal zgolj za danes nepremagljivim Britancem Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), ki si je nabral več kot minuto prednosti pred slovenskim asom, članom domače ekipe UAE Emirates.

Pogačar je bil v ospredju zasledovalne skupine za Yatesom, ki ga ni bilo mogoče ujeti. Zato pa je Slovenec prepričljivo prikolesaril v cilj s prednostjo 33 sekund pred trojico ubežnikov.

Danes tretji je bil kazahstanski kolesar Aleksej Lucenko, član Astane, z istim časom sta v cilj prišla tudi Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ) in Poljak Rafal Majka (Bora-Hansgrohe).

Yates je z etapno zmago s finišem na Jebel Hafeet prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke, Pogačar je skočil na drugo mesto (+1,07), Lucenko je tretji (+1,35).

Koronavirus Novi ukrepi v Italiji, prizadeti tudi Slovenci

Kolesarje čaka še en vzpon na Jebel Hafeet. Po današnji 184 kilometrov dolgi etapi z začetkom pri kolesarskem centru Al Qudra se bodo drugič podali na Jebel Hafeet v četrtek.

ZAE Slovenca tudi v drugo nista razočarala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.