Pogajanja se bodo še zavlekla

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Glavni kamen spotike ostaja datum začetka nove sezone.
Oglej si celoten članek

Vodstvo lige NBA je v petek sporočilo, da je rok za uskladitev kolektivne pogodbe med lastniki klubov in igralci podaljšalo do 6. novembra, ko naj obe strani dosežeta dogovor o sezoni 2020/21. Rok bi se sicer iztekel danes.

Zaradi številnih odprtih vprašanj v povezavi s koronsko krizo sta se obe strani že četrtič dogovorili za podaljšanje roka.

Vodstvo lige si še vedno želi, da bi se tekmovanje začelo 22. decembra. Predvidenih je po 72 tekem rednega dela, nato turnirski play off in pravočasni zaključek tekmovanja, da bi NBA košarkarji lahko nastopili tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

Liga si še vedno želi tudi igranje tekem v domačih dvoranah z gledalci, a je vodstvo pripravljeno tudi na drugačne različice z igranjem rednega dela znotraj konferenc, kar bi olajšalo izvajanje ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, pa tudi olajšalo in pocenilo potovanja po ZDA, kot rezervni načrt pa se še vedno ponuja tudi igranje v takoimenovanih mehurčkih.

Zadnji rok za dosego dogovora je 18. november.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.