Pogi že nekaj dni razmišlja le o tem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratni zmagovalec Toura obljublja napade v Pirenejih.
Oglej si celoten članek

Pred ponedeljkovim počitkom so kolesarji opravili s 15. etapo, ki je potekala po hudi vročini, končala pa se je s sprintom glavnine, najmočnejši je bil Belgijec Jasper Philipsen. 

Tadej Pogačar je etapo sklenil na 12. mestu in tako celo ostal na drugem mestu v razvrstitvi za zeleno majico najboljšega po točkah. "Zagotovo se ni bilo fino voziti v tej vročini. Fantje so mi ves čas pomagali z vodo, ledom in hrano. Nekako smo preživeli brez težav in se že veselimo jutrišnjega počitka," je za RTV Slovenija dejal 23-letnik s Klanca pri Komendi.

"Sam sem kar zadovoljen s formo, ampak kot vidim, je tudi Jonas zelo dober. Težko bo pridobiti čas nazaj, ampak boril se bom vsako etapo. Vse sorte napadov že imam v mislih, že nekaj dni, ampak jutri je najbolj pomembno, da se spočijem," je še dodal.

Po dnevu počitka so na sporedu etape v Pirenejih, kjer bo Pogačar tako poskušal izničiti prednost vodilnega Jonasa Vingegaarda. Danec ima sicer dve minuti in 22 sekund naskoka pred najbližjim zasledovalcem, a je v nedeljski etapi doživel nekaj bolečih udarcev. 

Po etapi so ga kamere tako ujele z opraskanim levim ramenom, med etapo se je namreč znašel na tleh, po Primožu Rogliču, ki 15. etape ni niti začel, pa je izgubil še enega zelo pomembnega pomočnika za boje v gorah. Zaradi poškodbe in odhoda v bolnišnico je s Tourom namreč zaključil tudi Steven Kruijswijk, načet pa je etapo končal Tiesj Benoot.

15. etapa Belgijec do prvenca na Touru, rumena majica med etapo na tleh

Padec rumene majice Hud udarec za Jumbo-Vismo in Vingegaarda

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.