Šport > Kolesarstvo
6892 ogledov

Hud udarec za Jumbo-Vismo in Vingegaarda

Jonas Vingegaard Profimedia
Po Rogličevem odhodu se je smola prenesla na ostale člane moštva.

Če je imela v preteklem tednu veliko smole ekipa UAE Team Emirates, v ekipi so zaradi pozitivnega testa na koronavirus ostali brez pomembnega pomočnika Georgea Bennetta, ki bi v Alpah še kako lahko pomagal Tadeju Pogačarju, pa je nedelja prinesla kar nekaj slabih novic moštvu Jumbo-Visma.

Že pred etapo se je poslovil od padca v peti etapi načeti Primož Roglič, veliko vprašanje pa je, če bi vodilni možje moštva Slovencu dali proste roke, če bi vedeli, kaj se bo zgodilo v 15. etapi. V skupinskem padcu je bilo namreč vpletenih več kolesarjev nizozemske ekipe, med njimi tudi Wout van Aert in Steven Kruijswijk. Kasneje sta se na tleh znašla tudi nosilec rumene maijice Jonas Vingegaard in Tiesj Benoot.

Najhuje jo je skupil Kruijswijk, po videnem je utrpel tipično kolesarsko poškodbo - zlom ključnice. Z reševalnim vozilom so Kruijswijka, ki je na Touru sicer nosil narobe obrnjeno številko 13, odpeljali v bolnišnico, to je bil tako po Rogliču že drugi odstop pri Nizozemcih v enem dnevu. Kruijswijk se je v Alpah dobro držal vodilnih in bi lahko tudi v Pirenejih močno olajšal delo vodilnemu v skupni razvrstitvi.

Izjemni van Aert se je kasneje priključil glavnini in bil nekaj časa edini član Jumbo-Visme ob Vingegaardu. Manj uspešen je bil Benoot, ki se je precej mučil v ozadju.

Na koncu je etapo odločil sprint glavnine. Najmočnejši je bil Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), drugo mesto je pripadlo van Aertu, tretje pa Dancu Madsu Pedersenu (Trek-Segafredo).

Tadej Pogačar 15. etapa Šport Belgijec do prvenca na Touru, rumena majica med etapo na tleh

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice