Šport > Kolesarstvo
66267 ogledov

Navijačem se trga srce ob teh prizorih Primoža Rogliča

1/4
Print Screen
Primož Roglič kljub tegobam vztraja na dirki po Franciji, kjer ima njegov moštveni kolega zelo lepe možnosti za končno skupno zmago.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) na letošnji dirki po Franciji tekmuje v hudih bolečinah, potem ko si je v padcu v peti etapi izpahnil ramo.

Čeprav je Kisovčan daleč ob optimalne fizične pripravljenosti, s svojo požrtvovalnostjo iz dneva v dan dokazuje, zakaj gre za enega najbolj dragocenih članov moštva Jumbo-Visma.

Čeravno bi glede na fizično počutje lahko mirne vesti spakiral kovčke in se osredotočil na priprave na dirki po Španiji, je 32-letnik stisnil zobe in se prelevil v pomočnika moštvenemu kolegu Jonasu Vingegaardu, ki s Tadejem Pogačarjem bije napeto bitko za rumeno majico.

Roglič, trenutno 15. kolesar v skupni razvrstitvi (+21:50) Toura, je po koncu četrtkove etape priznal, da ga še vedno spremljajo hude bolečine, pri čemer je bilo nemogoče spregledati izraze trpljenja na njegovem obrazu. 

"Hah. Niti ne. Borim se za preživetje," je na vprašanje, ali se njegovo stanje izboljšuje, razočarano odvrnil slovenski kolesar. Na kratko je komentiral tudi boj njegove ekipe s Pogačarjem. "Osredotočeni smo nase in na to, da čim bolje opravimo svoje delo. To je edino, kar nas trenutno zanima."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Rogličev pogovor z novinarji je med navijači izzval veliko sočutja. "Rogličev intervju po etapi na Alpe d'Huez me spravi v slabo voljo. Zelo očitno je, da trpi hude bolečine," se je glasil eden od zapisov na twitterju.

"Počasi se nagibam k temu, da bi moral morda zapustiti Tour. Dirkanje s poškodbo ni dobro za zdravje. Vem, da je to težka odločitev, ko ekipa brani rumeno majico," je dodal isti uporabnik.

"Kakšen borec in timski igralec. Sprejel je svojo vlogo in daje vse od sebe za ekipo. Marsikdo bi na njegovem mestu zapustil dirko. Primož, ti si vzor vsem nam! Bori se naprej, mi pa te bomo še naprej spodbujali," je zapisal nek uporabnik na YouTubu. "Upam, da mu bo ekipa povrnila na Vuelti," je pristavil še en Rogličev navijač.

"Tole je težko gledati," je v navezavi na omenjeni intervju zapisal nek uporabnik. "Se strinjam. Kljub temu se še vedno najdejo ljudje, ki menijo, da bi moral napasti. Očitno ne razumejo, da komaj živi," mu je odvrnil drugi.

 | Avtor: Print Screen Print Screen