Šport > Kolesarstvo
289 ogledov

Tudi dva velika junaka letošnjega Toura odstopila zaradi okužbe

Magnus Cort Nielsen Profimedia
Dirko po Franciji sta zapustila tudi dva letošnja etapna zmagovalca, ki sta močno zaznamovala dosedanji potek dirke.

Koronavirus še naprej kosi po kolesarski karavni letošnje Dirke po Franciji. Tokrat sta bila žrtvi kar dva velika junaka letošnjega Toura, etapna zmagovalca Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost) in Simon Clarke (Israel-Premier Tech), ki sta bila oba pozitivna pred začetkom 15. etape in sta že zapustila dirko.

"Magnus Cort se je danes zjutraj zbudil z glavobolom in vročino, test pa je pokazal okužbo. Ne bo začel 15. etape Dirke po Franciji. Njegovo zdravstveno stanje se še ocenjuje," je sporočila ekipa EF Education-EasyPost, potem ko je prispela na start etape v Rodez.

Cort Nielsen je bil sicer veliki junak začetnih etap, potem ko je bežal v čisto vseh etapah in zbiral točke na gorskih ciljih ter zato tudi nosil pikčasto majico za najboljšega hribolazca. Kot smetana na torti pa je prišla 10. etapa, ko se je izkazal za najmočnejšega izmed ubežnikov in je celo slavil etapno zmago.

Clarku pa je po drugi strani pripadla ena najbolj prestižnih etap letošnje dirke, saj je bil najmočnejši na granitnih kockah 5. etape, kjer je del trase potekal po slovitih tlakovcih dirke Pariz-Roubaix.

Simon Clarke | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz njegove ekipe so že potrdili, da je bil Avstralec pozitiven na enem izmed rutinskih testov, medtem ko so bili vsi ostali kolesarji ekipe Israel-Premier Tech negativni.

"Na internem rutinskem testu, ki ga je opravila naša ekipa, je bil na nesrečo Simon Clarke pozitiven. Zato se Simon ne bo udeležil starta 15. etape. Vsi ostali kolesarji so oddali negativne teste in so pripravljeni na dirko," so sporočili iz izraelskega moštva.

Cort Nielsen in Simon Clarke sta tako postala še sedma in osma žrtev koronavirusa, saj so zaradi okužb pred tem dirko že zapustili Warren Barguil (Arkea Samsic), Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco), Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen), Guillaume Martin (Cofidis), ter George Bennett in Vegard Stake Laengen (oba UAE Team Emirates).

Pozitivna sta bila tudi Rafal Majka (UAE Team Emirates) in Bob Jungels (AG2R Citroen), za katera pa se je ocenilo, da imata dovolj nizko virusno obremenitev, da nista bila več nalezljiva. Jungels je nato celo dobil eno izmed etap.

Tadej Pogačar 15. etapa Toura Šport Na Touru izredne razmere, a trase ne želijo spremeniti! Pogačar: "To ni zdravo!" Primož Roglič Odstopil Šport Slovenski kolesarski šampion zapušča Tour! Tadej Pogačar "Modrovanje" Šport "Vedel sem, da bo Pogačar zapravil vodstvo" Brandon McNulty Razpoloženje v ekipi Šport Tadejev sotekmovalec šokiral, kako je ekipa v resnici sprejela izgubo majice dirka po Franciji Hude obtožbe Šport Strokovnjaki sumijo v regularnost Toura, organizatorji naj bi goljufali
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice