Šport > Kolesarstvo
73864 ogledov

Sloviti kolesar: "Pogačar je blefiral, zdaj se mu vse podira"

Tadej Pogačar Epa
Nekdanji vrhunski kolesar Fränk Schleck dvomi, da lahko Tadej Pogačar v boju za skupno zmago užene Jonasa Vingegaarda.

Fränk Schleck, starejši brat legendarnega Andyja  Schlecka, je v analizi aktualnega dogajanja na dirki po Franciji izrazil precejšen dvom v preobrat v skupni razvrstitvi, kjer ima Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) slabi dve minuti in pol zaloge pred dvakratnim branilcem naslova Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates).

Dvainštiridesetletni Luksemburžan, ki se lahko pohvali z dvema etapnima zmagama na dirki po Franciji, vključno s kraljevsko z zaključnim vzponom na legendarni Alpe d'Huez (2006), meni, da je glede na trenutno stanje v ekipi UAE Emirates, kjer jim ogromno preglavic povzročajo okužbe s covidom-19, težko verjeti v tretji zaporedni uspeh najboljšega slovenskega kolesarja.

Frank Schleck | Avtor: Epa Epa

Pogačar je rumeno majico vodilnega izgubil v sredini etapi, ko na zaključnem vzponu ni mogel slediti napadu Vingegaarda. "Pogačar je v zelo težavnem položaju," je razplet sredine preizkušnje komentiral Schleck in dodal, da bi neuspeh na zaključnem vzponu na Alpe d'Huez dan kasneje že lahko zapečatil Pogačarjeve možnosti v boju za skupno zmago.

Tadej Pogačar Tour Šport Roglič in Vingegaard utrudila Pogačarja, ta klonil na zadnjem vzponu

Na srečo se to ni zgodilo, saj se je 23-letni Slovenec v četrtek odrezal precej bolj kot v sredo in v zaključku etape celo dvakrat poskusil z napadom na Vingegaarda, a je bil slednji dovolj močan, da sta na koncu takorekoč drug ob drugem prečkala ciljno črto.

Tadej Pogačar | Avtor:

Tadej Pogačar Kraljevska etapa Šport Pogačar dvakrat napadel na vso moč, a se ni izšlo

Pogačar je sicer v zadnjih dneh večkrat poudaril, da Tour še zdaleč ni odločen.

O samozavesti slovenskega asa priča tudi njegovo koketiranje s kamero med obema zahtevnima gorskima preizkušnjama.

Prvič se je s kamero spogledoval pred sredinim zaključnim vzponom, vendar se mu je pretirana samozavest hitro maščevala.

Prešerno razpoložen je bil tudi pred odločilnim vzponom na Alpe d'Huez, ko se je v kamero šalil na račun peklenske temperature.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Pogačar je izgledal zelo dobro. Videli smo, kako se je smejal ob vznožju Granona. Po mojem mnenju je blefiral. Tudi Rafal Majka se je dobro odrezal, toda plačali so visok davek," je prepričan Schleck.

"Pogačar si v prvem tednu ni pridobil prijateljev v pelotonu. Izgubil je dva moštvena kolega, ne vem, če mu lahko uspe preobrat. Tudi če se bo pokazal v najboljši možni luči, dvomim, da mu bo uspelo. Za nami je polovica Toura in vsi so že zelo utrujeni. Ob vsem stresu, pričakovanjih in medijskemu obleganju bo Pogačarju zelo težko. Vse se mu podira. Ekipa mu razpada. Ne bi bil rad v njegovih čevljih," je sklenil Luksemburžan.

Danes bo na sporedu 14. etapa od Saint-Etienna do Menda (192,5 km), na kateri kolesarje čaka pet kategoriziranih vzponov, med njimi bo najtežji zadnji na Croix Neuve.

Komentarjev 3
  • munja 16:59 16.julij 2022.

    Sedeti za mizo, komentirati in pametovati, je najlažje, tako pri kolesarstvu in vse drugih športih.

  • sam1 10:47 16.julij 2022.

    Glede na vse te strokovne komentarje,kdo,kako,zakaj,ki se skozi dirko razblinijo v prazno natolcevanje,bi bilo najboljše,če bi kar ti "strokovnjaki" za zeleno mizo določili zmagovalca in se tem fantom ne bi bilo potrebno mučiti na teh zahtevnih dirkah ,v nemogočih pogojih.....

Sorodne novice