Šport > Kolesarstvo
115954 ogledov

Roglič kar sredi etape z epskim odgovorom nasmejal ves svet

Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Kolesarje je med petkovo etapo pričakala peklenska vročina, ki pa ni pokvarila volje Primoža Rogliča.

Danec Mads Pedersen je zmagovalec 13. etape na kolesarski dirki po Franciji. Na vroči in vetrovni trasi od Bourg d'Oisansa do Saint-Etienna (192,6 km) je bil najhitrejši med ubežniki. V boju za rumeno majico ni prišlo do sprememb, tranzicijska etapa na poti proti Pirenejem pa se ni izkazala za enostavno.

Od samega začetka je bil ritem v etapi visok, bočni veter pa je ob že tako peklenski vročini (do 35 stopinj Celzija) poskrbel za dodatno nervozo v glavnini. Veliko ekip je želelo biti v ospredju in se izogniti težavam ter morebitnemu trganju na več skupin. Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil vseskozi v ospredju, tudi preostali kandidati za visoke uvrstitve pa si večjih zaostankov niso privoščili.

Je pa zato v določenem trenutku nekoliko zaostal drugi slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki se je znašel med ekipnimi avtomobili za glavnino. To priložnost pa je izrabil legendarni Alberto Contador, ki je nadomeščal Bradleya Wigginsa kot Eurosportov "leteči reporter", ki na motorju spremlja dirko in poroča v živo o dogajanju.

Ko je videl, da je Roglič morda nekoliko nepričakovano zaostal za glavnino, je Primoža, ki se je med avtomobili ponovno prebijal proti glavnini, pozdravil ter mu naročil, naj predvsem lepo počasi okreva, na kar mu je Primož odgovoril, da poizkuša, nato pa udaril v svojem stilu.

"To so že priprave na Vuelto," je znova nasmejal Primož, ki se je že pred dobrim mesecem na Kriteriju Dauphine šalil, da mu Tour očitno vsako leto zgolj služi kot priprava na Vuelto, saj je že dve leti zapored neuspešno napadel Dirko po Franciji, a nato sezono zaključil z veličastno zmago na zadnji izmed treh velikih tritedenskih dirk.

Yves Lampaert Video Šport Pes zakrivil grdo nesrečo, skupil jo je bivši nosilec rumene majice Tour de France Tour de France Šport Covid-19 še vedno kosi po kolesarski karavani Tadej Pogačar Vse bolj napeto Šport Pogačar: "Jumbo-Visma je danes plačala za včeraj" Tadej Pogačar Tour Šport Težavam ni videti konca, še en udarec za Pogačarja Tadej Pogačar O zaročencu Šport Pogačarjeva Urška o krizi: Vse je OK, zdaj pa ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice