Šport > Kolesarstvo
1205 ogledov

Pogi in Rogla pred novo zahtevno nalogo

Primož Roglič Profimedia
Po dnevu krize za Pogačarja in Rogliča zdaj na vrsti še Alpe d'Huez.

Kolesarje na 109. dirki po Franciji danes čaka še en zahteven preizkus v Alpah. Dvanajsta etapa se bo začela v Brianconu, končala pa na mitskem Alpe d'Huezu po 165,1 km. Slovenska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta skušala čim bolje opraviti delo po dnevu krize v sredo na prelaz Granon.

Medtem ko je Roglič z več kot 11 minutnim zaostankom v sredini etapi dokončno odpadel iz boja za skupno zmago, je Pogačar še v igri na tretjem mestu, a za vodilnim Dancem Jonasom Vingegaardom zaostaja dve minuti in 22 sekund. Vmes je še Francoz Romain Bardet, ki zaostaja 2:16 minute.

V 11. etapi je v primerjavi z Rogličevim moštvenim kolegom pri Jumbo-Vismi izgubil skoraj tri minute, a se v boju za rumeno majico ne predaja.

"Bomo videli, ali bom v četrtek kaj boljši. Dirkal bom do samega konca. Ne gre za maščevanje, le dirkati želim in dal bom vse od sebe ter se boril, da si na koncu ne bom česa očital," je v sredo po etapi dejal 23-letnik s Klanca pri Komendi.

Tadej Pogačar Ne bo odnehal Šport Pogačar: Ne, Toura še ni konec Tadej Pogačar Tour Šport Roglič in Vingegaard utrudila Pogačarja, ta klonil na zadnjem vzponu

Pravega počitka tako zanj kot za ostale kolesarje ne bo. Karavano že takoj po startu etape ob 13.20 čaka vzpenjanje do vrha prelaza Galibier (23 km/5,1 %) na 2642 m nadmorske višine. Nato sledi dolg spustu v dolini ter še en stopničast in zelo dolg vzpon na prelaz Croix de Fer (29 km/5,2 %).

Za konec po spustu in slabih 20 km kolesarjenja po dolini sledi še 13,8 km dolg vzpon na mitski Alpe d'Huez z 21 serpentinami in povprečnim naklonom 8,1 %. Etapa bo imela poseben pomen tudi zaradi francoskega državnega praznika, dan Bastilije, kar predstavlja dodaten draž tamkajšnjim kolesarjem.

Organizatorji sicer najboljše v cilju etape pričakujejo nekaj pred 18. uro.

Komentarjev 2
  • radovednica 09:46 14.julij 2022.

    Ma kakšna ekipa zraven ali zadaj? Če si dober, si dober ali pa slab. A bo nekdo drug zmagal namesto tebe ali boš zmagal in zmogel sam, to moraš narediti sam. Nehajo naj jamrat tako pogačka kot še bolj Rogliček. ...prikaži več Ko se je začelo resno, podobno kot na "našem uvodnem kronometru", so vas drugi pogruntali in pač zmorejo več in ne padajo preko bal slame, zato se dogaja kar se. Domišljavček Pogačica, tudi za take smrkavce pride palica...

  • jakec1575 09:38 14.julij 2022.

    eni pisejo, da se je pogiju zgodilo isto, kar je naredil on rogli. Isto ni. Rogla je imel takrat celotno ekipo zadaj, Pogi pa ne. in se je prikljucil vismi. lahko bi ga izigrali kot so ga letos. Letos pogi ...prikaži več nima ekipe, ker jo je zdesetkal covid. visma je se skoraj cela. zgodba ni ista. pa navijam za oba.

Sorodne novice