Šport > Kolesarstvo
4739 ogledov

Pogi o prvem zasledovalcu: Občudujem ga

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar ima pred novim prvim zasledovalcem zdaj 11 sekund naskoka.

Danec Magnus Cort Nielsen je iz ubežne skupine dobil deseto etapo kolesarske dirke po Franciji. Zaradi številnih težav z okužbami z novim koronavirusom se je zdelo, da bodo v ekipi UAE Team Emirates predali rumeno majico, a je bila prednost Nemca Lennarda Kämne v cilju premajhna, da bi slekel Tadeja Pogačarja, ki ostaja vodilni na dirki po Franciji.

Pogačar je v poklicni karieri majico vodilnega na katerikoli preizkušnji, na kateri je bil v najboljšem položaju, predal le enkrat. To se je zgodilo na dirki po Valencii leta 2020, ko jo je za en dan prevzel Avstralec Jack Haig. Tokrat je majico zadržal za 11 sekund, skupaj z ostalimi favoriti je za Cortom Nielsenom zaostal osem minut in 54 sekund.

"Občudujem ga. Vsako leto dokazuje, kako močan je. Res je eden specialistov za pobege in močan kolesar. Skoraj bi vzel rumeno majico, kar bi bilo lepo zanj, a izšlo se je, kot se je," je o Kämni zbranim novinarjem po etapi dejal Pogačar.

Tadej Pogačar L'Equipe Šport Francozi nad Pogačarja: Kdo mu bo zbrisal ta arogantni nasmeh?

"V prvem delu klanca smo narekovali svoj ritem, potem pa smo malce upočasnili. Nato so v ospredje prišle tudi druge ekipe. Veliko je bilo tudi prerivanja, ko smo bili vsi po celotni širini ceste. Na koncu je ostalo nekaj sekund razlike za rumeno majico," je glede vodilnega položaja na dirki dodal 23-letnik.

V zadnjih nekaj 100 metrih je Pogačar čakal, ali bo kdo od tekmecev začel sprintati, nato pa je po poskusu Španca Enrica Masa sprintal tudi sam, bil daleč najmočnejši, a tokrat ni uspel pridobiti kakšne sekunde proti najbližjim zasledovalcem.

Triindvajsetletnik s Klanca pri Komendi ima zdaj v skupnem seštevku omenjenih 11 sekund naskoka pred Kämno (Bora-Hansgrohe). Tretji je Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki za Pogačarjem še naprej zaostaja 39 sekund. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zdrsnil na 13. mesto, a je tudi danes v cilj pripeljal v skupini favoritov. Za rojakom skupno še naprej zaostaja 2:52 minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice