Šport > Kolesarstvo
5684 ogledov

Hude težave za Pogačarja, še en prisilen umik!

Tadej Pogačar Profimedia
Znan je še peti primer koronske okužbe na 109. kolesarski dirki po Franciji.

Član UAE Team Emirates George Bennett je bil pozitiven na covid-19 na ponedeljkovem moštvenem testiranju, so danes sporočili iz ekipe ta čas vodilnega kolesarja na Tour de Franceu, Slovenca Tadeja Pogačarja.

Kot so prek Twitterja zapisali pri Pogačarjevi ekipi, je bil Novozelandec Bennett pozitiven na antigenskem testiranju, ki ga je celotna ekipa opravila v ponedeljek, nato je test PCR potrdil okužbo. Bennett je tako odstopil z dirke pred današnjo deseto etapo.

Gre že za drugo okužbo znotraj Pogačarjeve ekipe po Norvežanu Vegardu Stakeju Laengenu, skupno pa peto na letošnji francoski pentlji.

Po poročanju različnih medijev je na covid-19 pozitiven test oddal tudi ključni Pogačarjev pomočnik - Poljak Rafal Majka. A slednji ni kazal simptomov obolenja, tako da lahko zaenkrat nadaljuje z dirko. 

Na testu je bil danes pozitiven tudi Luke Durbridge, moštveni kolega Luke Mezgeca pri ekipi BikeExchange-Jayco. Avstralec tako ni začel današnje desete etape, piše nemška agencija dpa.

Tadej Pogačar Nasvet tudi Rogliču Šport Legendarni Andy Schleck razkril, kako premagati Pogačarja
Komentarjev 3
  • jakec1575 14:40 12.julij 2022.

    sam s testi nikoli nisem imel tezav. ko sem bil bolan pozitiven, ko ne, negativen. So pa primeri ko se 2 meseca po okuzbi ze vidno zdravi kazejo pozitiven test. To je za dirko neugodno. srecno pogi. sicer pa, nalozil ...prikaži več so jih na avtobuse za test. ful dobra ideja pri virusu z r=18. nobelova nagrada za intelekt organizatorju.

  • Boštjan Bratina 14:05 12.julij 2022.

    To je eden od načinov kako onemogočiti tretjo Pogijevo zmago. Pogi ne bo pozitiven, da ne bi bilo sumljivo, bodo pa njegovi pomočniki, da mu zdesetkajo ekipo in ga tako prepustijo v nemilost pri konkurentih. Poznana taktika.

  • PaPajapopi 14:00 12.julij 2022.

    Tole testiranje na Covid je popolna bedarija. Odstop od dirke pa še večja bedarija. Me prav zanima do kdaj se bo to dopuščalo ?

Sorodne novice