Šport > Kolesarstvo
13305 ogledov

To je posel, ki ga je v preteklosti opravljal novi nosilec rumene majice

Jonas Vingegaard DR Sporten
Vodilni na dirki po Franciji je pred prvo profesionalno pogodbo delal v tovarni.

Petindvajsetletni Danec Jonas Vingegaard je s prepričljivo predstavo v 11. etapi premagal vse tekmece za vsaj minuto, Tadej Pogačar, ki je v etapo krenil z rumeno majico, pa je zaostal za dve minuti in 51 sekund. S tem je danski kolesar moštva Jumbo Visma prvič v karieri prišel do majice vodilnega na Touru.

Vingegaard je sicer še pred petimi leti, ko je na primer Primož Roglič prišel do prve etapne zmage na dirki po Franciji, opravljal tudi drugačen posel. Danska televizija DR je nadobudnega kolesarja takrat posnela med delom v tovarni (posnetek si lahko ogledate TUKAJ), kjer je pakiral ulovljene ribe. S polovičnim delovnim časom si je Vingegaard takrat služil denar za preživetje, preostali del dneva pa je namenil treningom.

"Vem, kaj je trdo delo in to mi pomaga tudi na kolesu," se je v intervjuju za VeloNews leta 2021 svoje službe v tovarni spomnil Vingegaard. "Pol dneva sem delal v tovarni, preostali čas je bil namenjen treningom. Ko so bile na sporedu dirke, sem si lahko vzel prosto," je še dodal.

Jonas Vingegaard | Avtor: DR Sporten DR Sporten

Vingegard je bil takrat član kontinentalne ekipe Coloquick-CULT, leta 2018 pa se je izkazal tudi na slovitem Tour de l’Avenirju, kjer je sicer skupno zmago požel Pogačar. 

Dobre predstave so Vingegaarda takrat pripeljale v svetovno serijo, leta 2019 je podpisal prvo profesionalno pogodbo z ekipo Jumbo-Visma.

Že dve leti kasneje je osvojil skupno drugo mesto na dirki po Franciji, dodatno leto kasneje pa je zdaj prvič oblekel rumeno majico. V tovarni za pakiranje rib mu vsekakor ne bo več potrebno delati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice