Šport > Kolesarstvo
24980 ogledov

Strokovnjak odkriva Pogačarjeve razloge: "To počne iz kljubovanja"

Tadej Pogačar Profimedia
Vodilni kolesar na dirki po Franciji Tadej Pogačar se v zaključku etap "poigrava" s tekmeci.

Imetnik rumene majice na dirki po Franciji Tadej Pogačar je povsem ob koncu devete oziroma desete etape silovito pritisnil na plin in poskušal s sprintom v zadnjih metrih ukrasti nekaj pomembnih sekund.

V nedeljo je uspelo ciljno črto v času slovenskega asa prečkati samo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), medtem ko so ostali glavni konkurenti izgubili tri sekunde. Več o tem TUKAJ.

Pogačar je podobno strategijo ubral tudi v finišu torkove etape, na kateri je sicer v poslednjih metrih do zadnjega čakal, ali bo kdo od tekmecev začel sprintati, nato pa odgovoril na poskus Španca Enrica Masa in bil prepričljivo najmočnejši, kar pa mu na koncu ni prineslo oprijemljive prednosti.

Tadej Pogačar Pogi v težavah Šport "Kar ni uspelo nobeni ekipi, je zdaj uspelo covidu-19"

Pogačarjeva taktika je vsekakor dober način za pridobivanje dodatnih sekund, vendar pa so nekateri strokovnjaki prepričani, da se v ozadju njegovega početja skriva še nekaj drugega.

"Pogačarja in Vingegaarda loči 39 sekund. 13 sekund je pridobil na tlakovcih, osem pa na uvodnem kronometru. To pomeni, da je kar 18 sekund pridobil z bonusi in majhnimi šprinti v zaključku etap. To je lepa prednost," je ocenil strokovni komentator na Eurosportu Robbie McEwen.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Toda mislim, da gre pri teh zaključnih špritnih predvsem za dejanje iz klubovanja, češ 'poglej me, še vedno lahko naredim tole, kaj pa imaš ti na zalogi? In ko bo šlo zares, bom to ponovil.' Pričakujem, da bo na prvem pravem gorskem preizkusu pokazal svojo moč in si privozil lepo prednost."

Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Nov spopad favoritov na zahtevni alpski etapi
Komentarjev 2
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 17:53 13.julij 2022.

    Danes pa se je pokakal v hlače... malo se bo moral prizremljiti, tudi če je naš....

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 17:41 13.julij 2022.

    Danes je pokazal vso svojo moč, pokazal je, da ga nihče ne jebe in se mora sam prebijat na zmagovalna mesta! Nasmešek je pa danes izginil in tisti podcenjujoč in hinavski!