Šport > Kolesarstvo
23298 ogledov

Pogačarjeva Urška o krizi: Vse je OK, zdaj pa ...

Tadej Pogačar Profimedia
Pravega Tadeja Pogačarja naj bi njegovi navijači še videli.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je na koncu 11. etape zašel v krizo in na zadnjem vzponu izgubil stik z Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) in v primerjavi z Dancem, ki si je privozil rumeno majico, izgubil skoraj tri minute časa. Pred 12. etapo, ki se bo končala z vožnjo na sloviti  Alpe d'Huez zdaj za Vingegaardom zaostaja za dve minuti in 22 sekund.

"Na zadnjem klancu očitno nisem imel več svojega dne. Mučil sem se do samega konca. Bomo videli, ali bom jutri kaj boljši. Dirkal bom do samega konca. Ne gre za maščevanje, le dal bom vse od sebe in se boril, da si na koncu ne bom česa očital. Ne, ni še konec. Danes sem izgubil tri minute, mogoče jutri pridobim tri minute. Boril se bom do samega konca," je po sredini etapi dejal Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogijevi navijači so sicer s težkim srcem spremljali njegovo mučenje v zadnjih kilometrih vzpona na prelaz Granon, ko sta ga dohitela in prehitela tudi David Gaudu in Adam Yates, Vingegaard in Romain Bardet, ki je je v skupni razvrstitvi prav tako zavihtel pred dvakratnega zmagovalca Toura, pa sta pridobivala razliko iz metra v meter. 

"Pogija bi zdaj najraje kar objela. Upam, da je Urška Žigart še v Alpah, da mu bo stala ob strani," je na twitterju zapisala komentatorka Eurosporta Jose Been, Pogačarjeva zaročenka pa ji je kmalu tudi odgovorila. 

"Vse je OK. To je kolesarstvo. Zdaj bo lahko počel tisto, kar zna najboljše. Napadal bo," je v odgovoru zapisala članica ženskega moštva BikeExchange-Jayco.

Ob razočaranju, ki je najverjetneje bilo prisotno v ekipi UAE Team Emirates, nadaljnje boje pričakuje tudi Pogačarjev pomočnik in prijatelj Rafal Majka. Ta je v 11. etapi še na začetku zadnjega vzpona narekoval tempo, a ob napadu Vingegaarda ni imel dovolj moči, da bi sledil Dancu.

"Nora etapa, a kolesarstvo je nekaj, kar imamo vsi radi," je zapisal drugouvrščeni z zadnje Dirke po Sloveniji in v slovenščini spodbudil svojega kapetana. "Gremo naprej, prijatelj!" je svoj zapis na twitterju sklenil Poljak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice