Šport > Kolesarstvo
41619 ogledov

Pes zakrivil grdo nesrečo, skupil jo je bivši nosilec rumene majice

Yves Lampaert Profimedia
Na 12. etapi Dirke po Franciji je bil v grd padec udeležen tudi prvi letošnji nosilec rumene majice. Vzrok nesreče? Pes!

Četrtkova etapa na Dirki po Franciji s ciljem na Alpe d'Huez bi morala za ekipo QuickStep-AlphaVinyl miniti precej mirno, saj je bila glavna naloga celotnega moštva zgolj pripeljati svojega sprinterja Fabia Jakobsena mirno v cilj znotraj časovne zapore.

Toda za prvega letošnjega nosilca rumene majice Yvesa Lampaerta je etapa minila vse prej kot mirno, saj je moral skoraj celotno etapo zdržati v hudih bolečinah, potem ko mu je pes na cesti v začetku etape pokvaril vse načrte.

Yves Lampaert | Avtor: Profimedia Profimedia

Nesrečni Belgijec letos resnično nima sreče z navijači. Potem ko je bil udeležen že v spektakularen padec na dirki Pariz-Roubaix, ko je zadel enega izmed navijačev, ki se je preveč nagibal na cesto, je tokrat ponovno doživel nepričakovano srečanje sredi 12. etape letošnje Dirke po Franciji.

31-letniku je sicer na koncu uspelo s hudimi praskami in ranami prečkati ciljno črto na Alpe d'Huezu na 156. mestu, ko je skupaj z Jakobsenom etapo končal s skoraj 40-minutnim zaostankom za zmagovalcem Tomom Pidcockom, kar je bilo dovolj, da sta se izognila "metli".

Yves Lampaert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Padel sem zaradi psa," je Belgijec pokomentiral svoje rane po desni strani telesa. "Še enkrat ponavljam, prosim pustite svoje pse doma!"

Do incidenta je sicer prišlo kmalu po startu same etape, med udeleženimi, ki so se komaj izognili psu, pa je bil tudi izjemni Wout van Aert, medtem ko se je na tleh znašel tudi Steven Kruijswijk, ki pa je zgolj nežno zdrsnil s kolesa. Lampaert na koncu ni imel takšne sreče. "Naenkrat je tista beštija prečkala cesto in nisem se mogel izogniti padcu," je pojasnil za belgijske medije.

To sicer ni bil prvi Lampaertov padec na letošnji dirki, saj je bil v rumeni majici udeležen v množični padec na drugi etapi na Danskem na mostu Great Belt. Takrat jo je sicer odnesel brez posledic, tokrat pa jo je vsaj po fotografijah odnesel dosti težje.

Prav tako to ni bila prva nesreča zaradi psa na Dirki po Franciji. Leta 2012 je na 18. etapi tako pes stekel pred glavnino in povzročil padec Philippa Gilberta, Denisa Menčova in Arthurja Vichota, medtem ko je leta 2007 prišlo do kar dveh incidentov. Na 9. etapi jo je po padcu na srečo brez resnejših posledic odnesel Marcus Burghardt, medtem ko je Sandy Casar celo dobil 18. etapo, potem ko je padel zaradi psa, ki mu je stekel pred kolo.

Tour de France Tour de France Šport Covid-19 še vedno kosi po kolesarski karavani Tadej Pogačar Vse bolj napeto Šport Pogačar: "Jumbo-Visma je danes plačala za včeraj" Tadej Pogačar Tour Šport Težavam ni videti konca, še en udarec za Pogačarja Tadej Pogačar Kraljevska etapa Šport Pogačar dvakrat napadel na vso moč, a se ni izšlo Tadej Pogačar O zaročencu Šport Pogačarjeva Urška o krizi: Vse je OK, zdaj pa ...
Komentarjev 4
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 14:14 16.julij 2022.

    Nesreco je povzrocil bedast lastnik psa, ne pa pes.

  • Avatar luckyss
    luckyss 08:06 16.julij 2022.

    Ko človek gleda te "ljubitelje kolesarstva", kako se preseravajo ob cesti, mu postane jasno, da nismo nič mentalno napredovali v stoletjih...prej nazadovali v tem obdobju intenzivnega poneumljanja preko medijev..

  • rd2dmk2 20:27 15.julij 2022.

    tale tour je sramota za francijo. vuet tekm pa konc, a kdo zna sesštet vse padce zaradi neumnosti od psa po do metanja bidonov v glavo, da o selfijih sploh ne govorim. mogoče bodo drugo leto lahko gledalci s fračami ...prikaži več streljali na kolesarje. kdor zadane iz zboje po tleh dobi nagrado. bon v leklerku. bedno. ampak se vidi kolk so dons športniki prizadeti na podstrešju. vse za zmago, lahk zobe ven, pa kosti v prah, kakšno uč pustit kje.. ma sam da se slavi,

Sorodne novice