Šport > Kolesarstvo
441 ogledov

To Pogačarja in kolege čaka v 13. etapi

Tadej Pogačar Epa
V zadnjih dveh dneh se je situacija na vrhu skupnega seštevka povsem spremenila.

Na 109. kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu 13. etapa od Bourg d'Oisansa do Saint-Etienna (192,6 km). Gre za bolj ravninsko traso, ki jo bodo skušali izkoristiti bodisi sprinterji bodisi ubežniki, medtem ko med favoriti ni pričakovati dodatnih razlik.

Potem ko se je v dveh dneh v Alpah dirka postavila na glavo, bodo danes favoriti bržčas varčevali moči za tisto, kar prihaja v naslednjem tednu, ko bo karavana v treh zaporednih etapah obiskala Pireneje, nato pa opravila še s 40,7 km dolgim kronometrom.

Tadej Pogačar Vse bolj napeto Šport Pogačar: "Jumbo-Visma je danes plačala za včeraj"

Po krizi v sredo je v četrtek precej bolje kolesaril tudi slovenski as Tadej Pogačar, ki se je povzpel na drugo mesto skupnega seštevka. Vseeno pa ni zarezal v prednost, ki si jo je po sijajni predstavi v sredo na prelaz Granon nabral Danec Jonas Vingegaard. Slednji ima tako še naprej 2:22 minute naskoka pred Pogačarjem. Na tretje mesto je napredoval Britanec Geraint Thomas, ki zaostaja 2:26 minute.

Od preostalih Slovencev je po dveh zahtevnih dneh iz boja za visoko skupno uvrstitev dokončno odpadel tudi Primož Roglič, ki bo do konca Toura opravljal vlogo pomočnika za moštvenega kolega Vingegaarda. Kisovčan trenutno z več kot 20 minutami zaostanka zaseda 15. mesto.

V skupnem seštevku so v ozadju tudi Jan Tratnik, ki je 82., Matej Mohorič, ki zaseda 84. mesto, ter Luka Mezgec, ki je 119. Od slednjih bi lahko kdo poskusil tudi z begom v današnji etapi, ki ima sicer tri kategorizirane klance. Dva sta tretje, eden pa druge kategorije, kar bi lahko odvrnilo tudi sprinterje v lovu na etapno zmago.

Tadej Pogačar Tour Šport Težavam ni videti konca, še en udarec za Pogačarja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.