Šport > Kolesarstvo
21707 ogledov

Zato je bil po etapi Tadej tako navdušen: "Sami ste lahko videli..."

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je poskušal, a ni strl Vingegaarda. Je pa zato izvedel marsikaj...

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je v 14. etapi dirke po Franciji od Saint-Etienna do Menda (192,5 km) poskušal streti Danca Jonasa Vingegaarda, ki pa je vseeno zanesljivo zadržal rumeno majico. Etapa je sicer pripadla ubežniku Michaelu Matthewsu iz Avstralije, ki je v cilj prišel 12 minut in pol pred Slovencem in Dancem.

V skupnem seštevku je tako Vingegaard (Jumbo-Visma) zadržal 2:22 minute naskoka pred Pogačarjem (UAE Team Emirates). Tretji je ostal Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki pa zdaj zaostaja 2:43 minute.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar je na zadnjem vzponu do letališča Mende nekajkrat navil ritem, a se je Danec ves čas zanesljivo držal njegovega kolesa. So pa že na začetku klanca hitro odpadli Vingegaardovi pomočniki, zaradi česar je bil na zadnjem vzponu osamljen, medtem ko sta nekaj 100 m Slovencu pomagala Američan Brandom McNulty in Poljak Rafal Majka.

Vseeno pa Pogačar, dvakratni zmagovalec Toura, na vzponu ni tako eksplozivno napadal Danca, tudi v kasnejšem sprintu do črte pa si ni ustvaril razlike. Ni pa 23-letnik s Klanca pri Komendi poskušal le ob koncu etape. Tudi na samem začetku je nekajkrat preveril Vingegaardovo stanje in predvsem moč njegove ekipe, ki je tokrat dokaj hitro popustila. Z Vingegaardom je sprva ostal le Belgijec Wout Van Aert, odpadel je tudi drugi slovenski as Primož Roglič.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne, hitrega napada ni bilo v načrtu. Videl sem, kako je Van Aert skušal premostiti razliko in šel sem za njim. Potem sem poskusil, da bi moral Vingegaard porabiti nekaj moči. Veliko je bilo preigravanja sem in tja, ampak njegova ekipa je bila zelo močna. Zame je bilo seveda nemogoče, da bi se znašel v begu," je o hitrem napadu za Eurosport dejal Pogačar.

"Glede na moje karakteristike je bolje, da sem v vlogi tistega, ki lahko napada, ampak na koncu je bil vzpon enostavno prekratek. Jutri je etapa do Carcassonna, mogoče poskusimo že takrat. Noge so v redu, tudi počutim se dobro, ekipa je na mestu in komaj že čakam Pireneje," pa je še zaključek etape in vlogo prvega izzivalca za Eurosport ocenil slovenski as, ki pa je podal dosti bolj zanimivo izjavo za slovensko televizijo.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Danes je bila etapa, v kateri se je veliko razkrilo. Opazoval sem konkurenco, na koncu sem poskusil napadom, tak je bil tudi načrt. Ampak danes je bil krajši klanec, tako da je bilo težko narediti razliko. Vseeno sem poskusil, dal vse od sebe... mislim, da bodo Pireneji še zelo zabavni," je izjavil za RTV Slovenija.

Seveda je vse zanimalo, kaj se mu je med etapo razkrilo. "Take stvari bom zadržal zase. Ampak sami ste lahko videli, da je ekipa Jumbo-Visme danes porabila kar veliko moči. Videlo se je, koliko je kdo močan, in to mi daje motivacijo," je bil skrivnosten Pogačar, ki je s svojo samozavestno izjavo precej zagrozil Jumbo-Vismi.

dirka po Franciji Hude obtožbe Šport Strokovnjaki sumijo v regularnost Toura, organizatorji naj bi goljufali Dirka po Franciji Dirka po Franciji Šport Nov epski spopad Pogačarja in Vingegaarda, etapa ubežnikom Wout van Aert Kakšna poteza! Šport Navijač pomagal van Aertu, slednji se mu oddolžil na neverjeten način Šport Navijačem se trga srce ob teh prizorih Primoža Rogliča Tadej  Pogačar Šport Sloviti kolesar: "Pogačar je blefiral, zdaj se mu vse podira"
 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 18:52 17.julij 2022.

    Kako se počutite ? Polona Bertoncelj v ŽIVO iz Toura . Kdo je njo tja poslal ?

Sorodne novice