Šport > Kolesarstvo
21812 ogledov

"Vedel sem, da bo Pogačar zapravil vodstvo"

Chris Froome Epa
Štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji je izjavil, da je bil prepričan, da bo Tadej Pogačar slej ali prej izgubil svoje vodstvo.

Kolesarski svet si še kar ni opomogel od šokantnih scen 11. etape letošnje Dirke po Franciji, ko je v rumeno oblečeni "nepremagljivi" Tadej Pogačar počil na vzponu na Granon in celemu svetu dokazal, da je le človek in na svoj slab dan še kako premagljiv. Toda vsaj en kolesar ni bil niti najmanj začuden, oziroma je to celo pričakoval.

Chris Froome je namreč samozavestno razkril, da je v sredo zjutraj svojim moštvenim kolegom iz ekipe Israel-Premier Tech razlagal, da bo do konca dneva dvakratni zaporedni zmagovalec Dirke po Franciji izgubil svojo rumeno majico.

Chris Froome | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar je sicer z dvema etapnima zmagama in solidno prednostjo izgledal podobno suvereno kot lansko sezono, ko je prepričljivo in z navidezno lahkoto dobil dobil skupni seštevek Dirke po Franciji, toda to naj ne bi prepričalo štirikratnega zmagovalca Frooma, ki naj bi čutil, da bo kmalu klonil pred močjo Jonasa Vingegaarda ter še posebej močjo Jumbo-Visme.

"Je zelo zanimivo, ampak sam sem zagotovo pričakoval nekaj takega," je Froome komentiral 11. etapo. "Pravzaprav sem na startu povedal vsem svojim sotekmovalcem, da sem precej prepričan, da bo Jumbo-Visma do večera že v rumenem."

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Froome je še opozoril na taktično napako mladega Slovenca. "V nekem trenutku je preprosto pretiraval. Da je vlekel preko Galibierja z Jonasom tik za svojim kolesom, tega mu ni bilo potrebno. Ko si v rumenem, lahko zgolj slediš in imaš pravico braniti svojo pozicijo. Sam je verjetno pretiraval."

Toda Froome verjame, da se Pogačar ne bo vdal brez boja in če že ni uspel nadoknaditi zaostanka v Alpah, bo to zagotovo znova poizkusil v Pirenejih v zadnjem tednu dirke. "Mislim, da Pogačar ni tak tip človeka, ki bi obupal. Mislim, da bo še kako napadel Jumbo-Vismo," je zaključil štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji.

Chris Froome | Avtor: Profimedia Profimedia

Froome se sicer že leta bori v iskanju forme, ki ga je krasila pred tisto življenjsko nevarno nesrečo iz leta 2019, a je prav letos na Touru na etapi s ciljem na Alpe d'Huez spomnil na svoje najboljše čase, ko je kraljevsko etapo končal celo na tretjem mestu, le za zmagovalcem Tomom Pidcockom in odličnim Južnoafričanom Louisom Menitjesom, ki v skupni razvrstitvi trenutno drži celo sedmo mesto.

Tadej Pogačar Zagrozil Jumbo-Vismi Šport Zato je bil po etapi Tadej tako navdušen: "Sami ste lahko videli..." dirka po Franciji Hude obtožbe Šport Strokovnjaki sumijo v regularnost Toura, organizatorji naj bi goljufali Wout van Aert Kakšna poteza! Šport Navijač pomagal van Aertu, slednji se mu oddolžil na neverjeten način Šport Navijačem se trga srce ob teh prizorih Primoža Rogliča Primož Roglič Med peklensko etapo Šport Roglič kar sredi etape z epskim odgovorom nasmejal ves svet
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice