Pogijev prijatelj že začel zbirati zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Belgijski sprinter je zadnjih metrtih odpihnil konkurenco.
Oglej si celoten članek

"Zaradi tega ga malce zafrkavam, a se mi zdi, da ga to ne moti," je po lanski izjemno uspešni sezoni, ko je zbral 19 zmag na dirkah svetovne serije, eno več od prijatelja Tadeja Pogačarja, o Pogiju dejal sprinter Jasper Philipsen. Belgijec, ki je nekaj časa skupaj s slovenskim šampionom nastopal za UAE Team Emirates, je zdaj prišel tudi do prvega uspeha v letu 2024, prepričljivo je dobil sprint v drugi etapi dirke Tirreno - Adriatico.

Na 198 kilometrov dolgi ravninski preizkušnji med Camaiorejem in Follonico je kolesar ekipe Alpecin - Deceuninck v sprintu ugnal rojaka Tima Merlierja in Eritrejca Biniama Girmaya.

V skupni razvrstitvi vodi včerajšnji zmagovalec, Španec Juan Ayuso iz ekipe UAE Emirates. Ta ima sekundo prednosti pred Italijanom Filippom Ganno in 12 pred Jonathanom Milanom (Lidl - Trek).

Prvi favorit dirke, Danec Jonas Vingegaard, je na osmem mestu z 22 sekundami zaostanka. Tokrat je cilj prečkal na 40. mestu v času zmagovalca.

Na dirki med dvema morjema tokrat Slovenci ne nastopajo, sta pa v zadnjih petih izdajah štirikrat slavila Primož Roglič (2019, 2023) in Pogačar (2021, 2022).

V sredo kolesarje čaka 225 kilometrov dolga in malce bolj razgibana etapa med Volterro in Gualdo Tadinom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.