Šport > Kolesarstvo
2033 ogledov

Pogijev prijatelj že začel zbirati zmage

Jasper Philipsen Profimedia
Belgijski sprinter je zadnjih metrtih odpihnil konkurenco.

"Zaradi tega ga malce zafrkavam, a se mi zdi, da ga to ne moti," je po lanski izjemno uspešni sezoni, ko je zbral 19 zmag na dirkah svetovne serije, eno več od prijatelja Tadeja Pogačarja, o Pogiju dejal sprinter Jasper Philipsen. Belgijec, ki je nekaj časa skupaj s slovenskim šampionom nastopal za UAE Team Emirates, je zdaj prišel tudi do prvega uspeha v letu 2024, prepričljivo je dobil sprint v drugi etapi dirke Tirreno - Adriatico.

Na 198 kilometrov dolgi ravninski preizkušnji med Camaiorejem in Follonico je kolesar ekipe Alpecin - Deceuninck v sprintu ugnal rojaka Tima Merlierja in Eritrejca Biniama Girmaya.

V skupni razvrstitvi vodi včerajšnji zmagovalec, Španec Juan Ayuso iz ekipe UAE Emirates. Ta ima sekundo prednosti pred Italijanom Filippom Ganno in 12 pred Jonathanom Milanom (Lidl - Trek).

Prvi favorit dirke, Danec Jonas Vingegaard, je na osmem mestu z 22 sekundami zaostanka. Tokrat je cilj prečkal na 40. mestu v času zmagovalca.

Na dirki med dvema morjema tokrat Slovenci ne nastopajo, sta pa v zadnjih petih izdajah štirikrat slavila Primož Roglič (2019, 2023) in Pogačar (2021, 2022).

V sredo kolesarje čaka 225 kilometrov dolga in malce bolj razgibana etapa med Volterro in Gualdo Tadinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice