Šport > Kolesarstvo
21625 ogledov

Kuss odprl srce o Primoževem odhodu: "Vedno je bil on tisti, ki ..."

Primož Roglič Sepp Kuss Profimedia
Sepp Kuss je priznal, da bo pogrešal Primoža Rogliča, ki je pred sezono zamenjal ekipo.

Prestop Primoža Rogliča iz vrst Jumbo-Visme k Bori-hansgrohe je bila zagotovo najbolj odmevna kolesarska novica v obdobju med obema sezonama. Redko se namreč zgodi, da kakšen kolesar v stilu nogometnih prestopov kljub še veljavni pogodbi ob plačani odškodnini prestopi iz enega moštva v drugo. Rogličeva zgodba pa je še toliko bolj zanimiva, ker gre za enega najboljših in najbolj uspešnih kolesarjev vseh časov.

Rogličev prestop pa je še toliko bolj zanimiva tema v zadnjih dneh, saj v nedeljo Slovenec prvič v karieri nastopa v dresu svoje nove ekipe. Zadnje dni se je tako dosti govorilo o odličnem Kisovčanu, oglasil pa se je tudi njegov velik prijatelj, zvesti pomočnik ter na njuni zadnji skupni dirki tudi velik rival Sepp Kuss, ki je priznal, da bodo Slovenca v novi sezoni zelo pogrešali.

Sepp Kuss Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Mislim, da ga bomo definitivno pogrešali. Vedno je on bil tisti, ki je potiskal ekipo do nivoja, ki ga je dosegla v zadnjih letih," je za Eurosport Cycling Show spregovoril aktualni zmagovalec Vuelte. "Če ste šli s Primožem na dirko, niste imeli zagotovljene zmage, toda vedeli ste, da se boste zagotovo vsaj borili za zmago. To je bilo nekaj posebnega," se je časov, ko je vozil za izjemnega Slovenca, spominjal Kuss.

Leto 2023 je bilo najuspešnejše v Kussovi karieri, saj je pomagal Rogliču in Jonasu Vingegaardu do zmag na Giru in Touru, medtem ko se je na Vuelti kar sam povzpel na najvišjo stopničko. S tem je dokazal, da je sposoben zmagovati na največjih dirkah na svetu in čeprav bo pogrešal Rogliča, se zaveda, da bo v novi sezoni tako več priložnosti, da se sam bori za zmage.

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zdaj bo več priložnosti, da poizkusim tudi sam. Videli bomo, kako bo. Sem navdušen glede tega, a bo zelo drugače, kot sem vajen. Lepo je tu in tam biti v takšni vlogi. Bomo videli, kako pogosto bom imel takšno priložnost v novi sezoni. Iz prejšnje sezone imam lepe spomine na takšno vlogo."

"Gre za lep dvig samozavesti, ko se zavedate, da ste zraven in se lahko borite za zmago tudi na velikih tritedenskih dirkah. Ne čutim potrebe, da moram še komu kaj dokazati ali ciljati še višje. Rad bi se le še naprej izpopolnjeval in se dirk lotil še bolj samozavestno, kar bo po moje zelo pomembno," je pogovor zaključil Rogličev nekdaj najbolj zvesti pomočnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice