Šport > Kolesarstvo
11182 ogledov

Odziv tekmeca: Kaj hudiča je bilo to? Povsod so bila mrtva telesa

Tom Pidcock Profimedia
Lanski zmagovalec presenečen ob napadu slovenskega asa.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je pred dirko Strade Bianche na vpašanje novinarja, kje se bo tokrat odločil za napad, mirno odvrnil, da na vzponu Monte Sante Marie. Marsikdo ga ni jemal resno, saj bi ga v tem primeru do cilja ločila še več kot tretjina dirke. A Pogi je vseeno potrdil svoje besede in se 81 kilometrov pred ciljem odpeljal svojim tekmecem ter na koncu prišel do zelo zanesljive zmage.

"Kaj hudiča je bilo to?" se je po dirki spraševal četrti Tom Pidcock, lanski zmagovalec je za Pogačarjem zaostal skoraj štiri minute. Dobro minuto pred njim sta v cilj prišla drugi Toms Skujiņš (Lidl-Trek) in tretji Maxim Van Gils (Lotto Dstny), peto mesto pa je osvojil Matej Mohorič (Bahrain-Victorious).

"Že pred njegovim napadom smo dirkali na vso moč. Potem se je odločil za skok, vsi ostali pa smo izgledali kot člani gruppetta (skupina kolesarjev, ki se predvsem v gorskih etapah v ozadju odloči za počasnejši tempo, velikokrat pa lovi le čas pred časovno zaporo; op.p.). Povsod so bila le mrtva telesa," je kolesar iz Yorkshira medijem slikovito opisal Pogačarjev napad.

Zasledovalci niso uspeli organizirati uspešnega lova, šele ob koncu preizkušnje so se nekateri pomerili za mesta po najvišjo stopničko. "Čakal sem predolgo. Če bi se pravočasno odločil za napad, bi bil lahko drugi."

Tom Pidcock | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvo mesto je bilo že oddano. Ko je razlika narastla do štirih minut, je bilo vzdušje v zasledovalni skupini povsem na dnu. "Vsi smo se le gledali. Vsi smo bili tiho. Počutil sem se kot del gruppetta," je še enkrat poudaril Pidcock.

"Če sem pošten, pravzaprav niti ne vem, kaj naj rečem. Preprosto, 'what the f...?' (kaj hudiča je bilo to? op.p.)," je ob Pogačarjevi dominaciji še dodal britanski kolesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 10:41 03.marec 2024.

    Kakšna motivacija, kakšna energija, nepredstavljivo..!!! 🚴

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 10:28 03.marec 2024.

    Ostali niso imeli za burek.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:56 03.marec 2024.

    Ja ni kej,pogi je najboljši,zgleda letos pa sploh

Sorodne novice