Šport > Kolesarstvo
2081 ogledov

Vingegaard o Rogliču, nato tudi o ostalih tekmecih: Ne izgubljam spanca

Jonas Vingegaard Epa
Jonas Vingegaard je prepričljivo odprl sezono.

Dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard je na dirki  O Gran Camiño odpihnil vse tekmece, dobil tri posamezne etape in prepričljivo slavil v skupnem seštevku preizkušnje. 

"Trenutno gre vse po načrtih, zelo sem zadovoljen s formo. Zdi se mi, da še nisem dosegel svoje najvišje meje. Resnično verjamem, da lahko pred naslednjimi izzivi še napredujem, na primer na poti do Toura. Poleti bom zagotovo še boljši. V to sem prepričan," je v pogovoru za špansko Marco dejal danski kolesarski zvezdnik.

V njem je odgovoril tudi na vprašanje o odhodu Primoža Rogliča, ki je prestopil k moštvu Bora-hansgrohe. "To je velika izguba. O tem sem sicer v zadnjih dneh govoril že večkrat. Seveda bi bilo boljše, če bi ostal v naši ekipi, a se je odločil za odhod. Naredili bomo prav vse in videli, če še lahko zmagujemo. Bilo je kar nekaj odhodov in prihodov, vendar verjamem, da imamo še naprej odlično zasedbo in da nam bo uspelo uresničiti pomembne cilje."

Največji je zagotovo nova zmaga na Touru, letošnja trasa Dancu sicer ustreza: "Pogledal sem si traso in mislim, da je odlična. Zelo mi je všeč, zdi se zelo težka. Zadovoljen sem s tem, kako je trasa zastavljena. Pravzaprav sem si že večkrat ogledal njen potek in komaj čakam, da jo preizkusim."

Tokrat mu na francoski pentlji ne bo pomagal Wout van Aert, ki bo tako kot Tadej Pogačar prej nastopil na Giru. "Na Touru bo vsekakor nekoliko težje, ker bo manjkal Wout, med rivali pa bo tokrat tudi Roglič. A sam se ne osredotočam na posamezne tekmece, teh je sicer kar nekaj. Lahko vam po resnici povem, da zaradi njih ne izgubljam spanca," pravi Vingegaard.

Ta si letos k svojim lovorikam želi dodati še eno tritedensko dirko. "Želim si nastopiti na Vuelti. Rad bi jo osvojil. Osnovna ideja je, da se bom udeležil dirke po Španiji, vendar se lahko do takrat zgodi še marsikaj nepredvidljivega. V naslednjih mesecih bomo skupaj s športnimi direktorji sprejeli odločitev o nastopu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice